Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: 12 Haziran'da camilerin açılması planlanıyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: 12 Haziran'da camilerin açılması planlanıyor

​Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Normalleşe Sürecine göre 12 Haziran'da camilerin açılmasının planlandığını belirterek camilerde alınacak önlemleri açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sahur vaktinde katıldığı bir televizyon programında camilerin ne zaman ibadete açılacağı yönündeki soruya yanıt verdi.

2 aydır cuma namazlarının kılınmadığını hatırlatan Erbaş, "Çalışmalarımız devam ediyor. Hem Sağlık Bakanlığım, Sağlık Bakanlığımızın bünyesinde kurulmuş olan Bilim Kurulu, İçişleri Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığımız ile sürekli irtibat halindeyiz. Süreci takip ediyoruz. Salgınla ilgili süreç de yavaş yavaş azalmaya sonuca gittiğimizi düşünüyorum. İnşallah en kısa zamanda… Buradan bir tarih vermem mümkün değil şu an itibariyle." dedi.

Evde abdest alınacak seccade getirilecek

Erbaş, "Geçen hafta Cumhurbaşkanlığımızın normalleşme sürecinde yapmış olduğu planlama dâhilinde vermiş olduğumuz bir tarih oldu: 12 Haziran. Önce camilerimizin dış kısımlarında avlularında açık havada namazlara başlayacağız. Cemaatimiz evlerinde abdestlerini alacaklar. Maskelerini takacaklar, seccadelerini alıp gelecekler ve sosyal mesafeye de uyarak saf olacak şekilde tedbirlerimizi alacağız." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler