Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kahramanmaraş’ta STK temsilcileriyle bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kahramanmaraş’ta STK temsilcileriyle bir araya geldi

"İl Buluşmaları" kapsamında gerçekleştirilen programda konuşan Erbaş, bu toplantının bir tecrübe paylaşımı olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Sivil toplum kuruluşlarımızın yaptığı çok güzel işler var. Bizim yaptığımız çalışmalar var. Siz bizim yaptıklarımızı dinleyerek onlardan istifade edersiniz. Sizin yaptıklarınızı da biz de dinleyelim ki yaptığınız güzel işlerden istifade edelim." dedi.

Erbaş, vakıf anlayışının Hazreti Peygamber’den günümüze kadar devam ettiğini hatırlatarak, İslam medeniyetinde vakıf anlayışının önemini anlattı.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösterdiğini belirten Erbaş, "Yurt dışında 149 ülkeye sizlerin emanetini ulaştırmaya çalışıyoruz. Şu anda 66 öğrenci yurdumuz var. Bu öğrenci yurtlarımızda çocuklarımızı, gençlerimizi iyi bir insan olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Her biri bir eğitim yuvasıdır. Yurt dışından gelen 111 ülkeden 11 bini aşkın genci yetiştiriyoruz, ülkelerine gönderiyoruz." diye konuştu.

Programda, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Açık, Türkiye Diyanet Vakfının çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı. Açık, TDV’nin yurt içi ve yurt dışında yürütmüş olduğu hayri ve eğitim hizmetleri ile devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.