Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Artuklu Üniversitesine ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Artuklu Üniversitesine ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’yı makamında ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ağırakça ile birlikte Üniversite’nin kampüs alanında yer alan İslami İlimler Fakültesi ve diğer birimleri yerinde ziyaret ederek çeşitli konularda bilgi aldı.

Artuklu Üniversitesi Rektörü Ağırakça, kampüs ziyaretlerinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve beraberindeki heyeti Rektörlük makamında ağırlayarak Erbaş’a “İslam Tıp Tarihi” kitabı ile plaket takdim etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli faaliyetlerinden birinin eğitim hizmetleri olduğunu vurgulayan Erbaş, dini bilginin nesiller boyu doğru aktarımının olabilmesi için özverili bir çaba gösterilmesi gerektiğini belirterek bu noktada üniversiteler ile işbirliklerinin arttırılacağını söyledi.

Erbaş, Türkiye’de 205 üniversite, 100'den fazla ilahiyat fakültesi bulunduğunu belirterek doğru dini bilginin burada yetişecek öğrencilerle insanlığa aktarılmasının önemine dikkat çekti.

 Diyanet İşleri Başkanı’nın ziyaretlerinden mutluluk duyduğunu ifade eden Ağırakça, Türkiye’de bulunan 100’den fazla İlahiyat fakülteleri arasında yüzde 100 Arapça eğitimi ile Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinin eğitimde başarılı bir noktaya ulaştığını hatırlatarak akademik çerçevede ele alınan dini bilgilerin en etkili şekliyle geleceğe aktarılmasında büyük hassasiyet gösterdiklerini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş üniversite ziyaretlerinin ardından eşi Seher Erbaş’la, İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programda üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Programda, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ve İl Müftüsü İsmail Çiçek yer aldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.