Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan sünneti önemsemeyenlere tepki

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan sünneti önemsemeyenlere tepki

​Diyanet İşleri Başkan Erbaş, "Bir kısım insanlar çıkıyorlar, efendim sünnetin o kadar da önemi yok diyorlar. Rabbimizin istediği ölçülere, Peygamberimizin istediği sahih hadis ölçülere riayet ederek ilmi çalışmalarımızı götürmek zorundayız." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kayseri’de ziyaret ettiği Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde Kur’an ve sünnet arasında çatışma çıkarmak isteyenlere engel olacaklarını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezini ziyaret ederek yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Erbaş, daha sonra merkezde eğitim görev din görevlilerine hitap ederek, Başkanlığın bünyesinde bulunan Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin dünyada da örneği olmadığını kaydetti.

İyi değerlendirildiği takdirde Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin ilim adamı yetiştirme noktasında önemli bir yer tuttuğuna işaret eden Erbaş, "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?' ayeti kerimesi ve benzer ayeti kerimeler, hadisi şerifler İslam’da ilmin ne kadar önemli olduğunu bize ifade ediyor." dedi.

Başkan Erbaş, tarihe bakıldığında ilme önem verildiği zamanlarda hep ilerlemenin, yükselmenin ve huzurlu bir ortamın olduğunun görüleceğini dile getirdi.

Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinde her bir kursiyerin 3 yıl kapsamlı bir eğitim aldığını anlatan Erbaş, "Sizler niye bu kadar zorluk ve sıkıntı içerisinde 3 yılınızı buraya veriyorsunuz? Sağlıklı dini bilgiyi neslimize, insanlarımıza ulaştırmak için. Bugün buna çok ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

"Diyanet, dini istismar edenlerle mücadele için seferberlik başlattı"

Erbaş, dini istismar eden gruplar ve şahıslarla mücadele etmek için Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bir seferberlik başlattıklarını belirterek, "Şu anda 40 ili tarıyoruz. Mayıs ayında da diğer kalan 41 ili tarayacağız. Hocalarımız alandalar, geçen hafta 10 kadar ilimizdeydik. Bu hafta sonu 29 ilimizde hocalarımız konferanslarla, müftülerimizle toplantılarla, vaizlerimizle toplantılarla alanı tarıyoruz, amacımız din istismarına engel olmak. Bunun panzehri sizlersiniz." diye konuştu.

"İslam denge dinidir"

"Dini Yüksek İhtisas Merkezleri, Kur’an ve sünnet merkezli ilmi çalışmaları ne kadar çok artarsa, ne kadar çok yaygınlaşırsa ilk önce Kur’an ve sünnet arasında çatışma çıkarmak isteyenlere engel olmuş olacağız." diyen Erbaş, şöyle konuştu:

"Bir kısım insanlar çıkıyorlar, efendim sünnetin o kadar da önemi yok diyorlar. Hatta birisi çıkmış şunu söylüyor: Sünnet o kadar önemliyse yetimlikte bir sünnettir, öldür anneni, öldür babanı işle bir sünnet! Bu nasıl bir mantıktır değerli kardeşlerim? Bu, bu duruma geldi, bu çok sakat bir mantık, çok tehlikeli bir mantıktır. Bu anlayıştan insanımızı, neslimizi kurtarmamız lazım böyle bir şey olmaz. Bir tarafta sünneti çok abartıp, hurafeler karıştırıp, insanları adeta camiden, cemaatten soğutacak duruma getirmiş abartılı bir sünnet anlayışı var o da yanlış. İslam denge dinidir. Biz her iki uçtan da uzak durarak Rabbimizin istediği ölçülere, Peygamberimizin istediği sahih hadis ölçülerine riayet ederek ilmi çalışmalarımızı bu çizgide götürmek zorundayız."

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.