Diyanet-Sen Malatya Şubesi 17’inci kez yetkili sendika oldu

Diyanet-Sen Malatya Şubesi 17’inci kez yetkili sendika oldu

​Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, bin 124 üye sayısıyla Malatya İl ve İlçe Müftülüklerinde 17’inci kez, yetkiyi göğüslediklerini söyledi.

Konuyla ilgili sendika binasında basın açıklaması düzenleyen Engin, en yakın sendikaya 8-9 kat fark atarak İl merkezi ve 13 ilçede yetki almayı başardıklarını belirtti.

Engin, “Diyanet ve Vakıf hizmet kolunda istikrar ve başarının değişmeyen adresi, yüzlerce kazanımın mimarı Diyanet-Sen 17’inci kez yetkiyi göğüslemenin haklı onurunu yaşıyor. Diyanet-Sen Malatya genelinde 17’inci kez yetkili sendika olurken bu sene de en yakın sendikaya 8-9 kat fark atarak yetkiyi almayı başardı. Buna göre Diyanet-Sen Malatya Şubesi olarak bin 124 üye sayısı ile Malatya İl ve İlçe Müftülüklerinde 17’inci kez, yetkiyi göğüsledi.” dedi.

Mevcut bin 485 diyanet çalışanından bin 51’i erkek, 321’i kadın olmak üzere toplamda bin 372 personelin sendika üyesi olduğuna dikkat çeken Engin, “Buna göre kamu çalışanları içerisinde yüzde 92,3 sendikalaşma oranı ile diyanet çalışanları büyük bir başarı yakalamıştır. Bu orana göre sendikalaşma orana göre Diyanet-Sen üye oranı ise yüzde 81,9 sendikalaşma oranı ile tüm sendikalara büyük bir fark atmayı başarmıştır. Diyanet-Sen aynı hizmet kolundaki diğer 22 sendikanın toplamına dahi büyük fark atarak din görevlilerinin ve vakıf çalışanlarının güvenlerini boşa çıkarmadığını bir kez daha ispatlamış oldu. Din görevlileri ve vakıf çalışanları, hak ve menfaatlerini aramada ve ortak menfaatlerini korumada Diyanet-Sen’e güvenmiştir. Üyelerimiz omuzlarımıza bir yük daha yüklemiştir.” diye konuştu.

Engin, şöyle devam etti: “yerelde İlimize bağlı ilçelerde, mahalle, köy ve mezralarda genelde, ise Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a adım adım teşkilatını gezen, onların dertleri ile dertlenen gece gündüz, kar kış, demeden bu dava için, Diyanet-Sen sevdası için ter akıtan Diyanet-Sen’in lider kadrosunun çalışmaları Diyanet ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanları tarafından takdir edilmektedir. Diyanet ve Vakıf çalışanlarının haklarının korunması ve geliştirilmesi, sorunlarına çözüm bulunması için mücadele veren; Türkiye’nin ve dünyanın sosyal ve siyasal meselelerine hassasiyet gösteren; 1998 yılından beri kuruluş felsefesinden taviz vermeden, ilk günkü azim, heyecan ve kararlılıkla yoluna devam eden Diyanet-Sen, bu sonuçlar ile yeni bir destana ve büyük bir başarıya imza atmıştır.”

Üyelerinden aldıkları destekle özelde üyelerine, Diyanet ve Vakıf çalışanlarına ve genelde ise tüm kamu çalışanlarına daha güzel haklar elde etmek için ilk günkü aşk ve şevkle çalışmaya devam edeceklerini sözünü veren Engin, “Sendikamızın hem nicelik hem de nitelik olarak bugünlere gelmesinde emeği olan taşradaki din görevlisinden, müftülükteki personeline, Kur’an Kursu öğreticisinden vaizine, bu güzide teşkilatın her kademesinde görev yapan tüm hocalarımıza, engelli, kadın ve gençlik kollarından, istişare heyetine kadar, İlçe yetiminden genel başkanına hatta konfederasyon başkanına kadar, gece gündüz demeden, canla başla, adanmışlık duygusuyla, zamanının önemli bir kısmını sendikal mücadelemize ayıran bütün üyelerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

İLKHA


Diyanet-Sen Malatya Şubesi 17’inci kez yetkili sendika oldu

Diyanet-Sen Malatya Şubesi 17’inci kez yetkili sendika oldu

Diyanet-Sen Malatya Şubesi 17’inci kez yetkili sendika oldu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.