Diyanet-Sen Mersin Şubesi: 28 Şubat'ın yasakçı müdürü hâlâ görevde

Diyanet-Sen Mersin Şubesi: 28 Şubat'ın yasakçı müdürü hâlâ görevde

Diyanet-Sen Mersin Şubesi, 28 Şubat döneminde başörtülü öğrenciyi salondan dışarı attıran Prof. Dr. Servet Özgür'ün, Mersin Toros Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nun müdürlüğünü yaptığını hatırlatarak yetkilileri göreve çağırdı.

Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, yaptığı yazılı açıklamada, Sivas’ta bölüm birincisi başörtülü öğrencilere plaket verdirtmeyen ve okul birincisinin ağzını kapattırıp konuşmasını engelleyen, başörtülü öğrenciye parmak sallayarak salondan dışarı attıran 28 Şubat'ın simge isimlerinden Prof. Dr. Servet Özgür'ün, Mersin  Toros Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nun müdürlüğünü yaptığını hatırlattı.

Başörtülü öğrencilere bağırarak tehdit yağdırmıştı

Görgülü, "1995 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun mezuniyet töreninde Başörtülü öğrencilere bağırarak tehdit yağdıran öğrencilere, 'Siz asla yemin etmeyeceksiniz. Hakkınızda soruşturma açtırdım. Emrediyorum hemen soruşturma başlatılsın. Hayatınız boyunca yemin edemezsiniz' diye bağırmıştı." ifadelerini kullandı.

"Zulmü ile milleti ağlatanların" hâlâ yaptıklarının bedelini ödemek yerine makam verilmesinin, 28 Şubat zulmüne ortak olmak olduğunu vurgulayan Görgülü, "28 Şubat’ın zulüm sahiplerini şimdi kim makam sahibi yaptı? Geçmişi kirli, mazisi karanlık, eğitimde emeğe düşman birinin 24 yıl aradan sonra hâlâ koltuklarını koruyorsa bunlar bu gücü kimden alıyor? Kimler koruyor bunları? Bu makamları kimler dağıtıyor?" sorularını yöneltti.

"Bin yıl' geçse de yine unutmayacağız"

Millete zulmeden ve millet iradesine ihanet edenlerin, bunun bedelini ödemesi gerektiğini kaydeden Görgülü, "Söz konusu şahsı İl Müdürü, Üniversite Genel Sekreteri, Yüksek Okul Müdürü yapan yetkililer, o gün dökülen gözyaşı üzerinde bugün sörf yaptırıyorlar. O kara günlerde bacılarımızın döktükleri gözyaşlarını unuttuğumuzu zannetmesinler. 'Bin yıl' geçse de yine unutmayacağız." diye belirtti.

"Bu zihniyet, üniversitelerde halen nasıl aktif rol alabiliyor?"

"Bu zihniyet, üniversitelerde halen nasıl aktif rol alabiliyor?" diye Soran Görgülü, "Konu ile ilgili YÖK'ü ve Toros Üniversitesi yönetimini acilen göreve davet ediyoruz. 28 Şubat Post modern darbesinin 24'üncü yıl dönümünde hâlâ zalimler hesap vermemişse, halen bunlara lütuf gibi makam-mevkiler verilmişse bu zulme maruz kalan bacılarımızı ve bizleri ziyadesiyle üzecek ve üzmüştür.  Diyanet-Sen Mersin Şubesi olarak YÖK'ü ,Toros Üniversitesi Rektörümüzü, tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.