Diyanet-Sen: Pandemi sürecinde yılbaşı kutlaması yapmak büyük vebaldir

Diyanet-Sen: Pandemi sürecinde yılbaşı kutlaması yapmak büyük vebaldir

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, pandemi tedbirlerine rağmen yılbaşı kutlamaları için bir araya gelmenin büyük bir vebal olduğunu söyledi.

Yılbaşı kutlamalarının İslam kültüründe yeri olmadığının altını çizen Güldemir, “Bir Hristiyan adeti olan yılbaşını kutlamak, bir araya gelmek, dinimizin yasaklığı içki kumar ve uygunsuz eğlencelerle bu geceyi kutlamak kesinlikle haramdır. Üstelik Covid-19 gibi bulaşıcı bir hastalık riskine rağmen bunu yapmak hem günah hem de büyük bir vebaldir.” dedi.

Bütün kısıtlamalara rağmen bazı insanların hala özel villaları yılbaşı için kiraladığı ve yılbaşı partisi hazırlıkları içinde oldukları yönünde medyada haberlerin yer aldığını belirten Güldemir “Bizim kültürümüzde yeri olmayan yılbaşı, yıllarca reklamlarla, görsel şölenlerle halkımıza empoze edildi. Oysa yılbaşı veya Noel olarak ifade edilen günün İslam kültüründe hiçbir yeri yoktur. Hristiyan ülkelerde bile pandemi nedeniyle kutlamalar yapılmazken bizim ülkemizde salgın hastalık riskini bile umursamadan yılbaşını kutlamaktan vazgeçmeyen insanların olması oldukça üzücü bir durumdur.” ifadelerine yer verdi.

Güldemir, yılbaşı kutlamalarının doğaya da zarar verdiğine dikkat çekerek “Yılbaşı bahanesiyle her yıl binlerce çam ağacı kesiliyor. Yapılan ışıklandırmalarla israfın boyutu daha da artırılıyor. Düzenlenen eğlencelerle yılbaşı kutlamaları cazip hale getirilmeye çalışılıyor. Bu süslü tuzaklara karşı halkımızın dikkatli olması gerekir. Hele ki pandemi devam ederken bu tür kutlamalara katılarak salgın hastalığın yayılmasını hızlandırmak çok büyük bir vebaldir.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler