Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Arvas: “Manevi değerlerin mizah konusu olamaz”

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Arvas: “Manevi değerlerin mizah konusu olamaz”

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, yaptığı yazılı açıklamada, “Peygamberleri mizah konusu yapmak onları aşağılamak kimsenin haddi değildir.” dedi.

Aylık mizah dergisi Komikaze'de yayınlanan Erdil Yaşaroğlu imzalı karikatürde Nuh Aleyhisselam ve İslami değerlerin aşağılanmasına tepki gösteren Arvas, şöyle dedi:

“Peygamberler tüm insanlığının ortak değeridir. Peygamberleri mizah konusu yapmak onları aşağılamak kimsenin haddi değildir. Bunun basın özgürlüğü ile bir ilgisi yoktur. İnançlarımıza manevi değerlerimize yapılan bu saygısızlığı kınıyor, karikatürü yapanı, yayınlayanları Müslüman halkımızda özür dilemeye davet ediyorum.”

Söz konusu karikatürlerin Turkcell operatörünün “Dergilik” uygulamasında da yer almasını eleştiren Arvas, “Biz Müslümanlar peygamberleri ayırt etmeyiz. Hepsi bizim peygamberimiz, Allah’ın elçileridir ve hiçbirine hakaret edilmesine, aşağılanmasına izin vermeyiz. Kimse bir başkasının kutsalına, inançlarına hakaret edip basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne sığınamaz.” ifadelerinde bulundu.

Peygamberlere ve dini değerlerimize yapılan hakaretler karşısında hiçbir Müslüman’ın sessiz kalmayacağını belirten Arvas, “Bizler sevgi ve merhamet dini İslam’ın temsilcileriyiz. Biz kimsenin kutsallarına hakaret ve küfretmeyiz. Ne bizim ne de bir başka inanç grubunun inancına, kutsalına hakaret edilmesine de izin vermeyiz. Sağduyu ve aklıselimle güzel dinimizin bizlere öğrettiği hassasiyetle tepkimizi ortaya koymasını da biliriz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.