Diyanet Vakfı Bingöl'de 26 bin kişiye kurban eti ulaştırdı

Diyanet Vakfı Bingöl'de 26 bin kişiye kurban eti ulaştırdı

Türkiye Diyanet Vakfı, Bingöl'de 26 bin ihtiyaç sahibine kurban etti ulaştırdığını bildirdi.

Bingöl İl Müftülüğünden yapılan açıklamada, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile 27 yıldır devam eden kurban organizasyonunda bu yıl Türkiye genelinde hayırsever vatandaşlardan 453 bin 560 hisse kurban vekaleti alındığı belirtildi.

Türkiye Diyanet Vakfının "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla Bingöl merkez, Genç ve Solhan ilçelerinde 26 bin ihtiyaç sahibine kurban eti dağıttığı ifade edildi.

Açıklamada, "Titizlikle paketlenerek dağıtıma hazır hale getirilen kurban etleri, dünyanın dört bir yanındaki mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi 18 milyon 822 bin 740 kişiye ulaştırıldı. Böylece Vakfımız, 1993 yılından bugüne kadar hayırseverlerin vekâlet verdiği toplam 2 milyon 244 bin 726 hisse kurbanı keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış oldu. Bu çerçevede, Bingöl'deki hayırsever vatandaşlarımız tarafından toplam 581 hisse vekâletle kurban bağışı yapıldı. Türkiye Diyanet Vakfınca Bingöl'e gönderilen kurban vekâletleri, Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şubesi ve Bingöl İl Müftülüğü görevli personelleri tarafından İslami kaidelere uygun olarak kesimleri yaptırılarak ambalajlanıp ilimiz genelinde önceden tespit edilen yetim, fakir ve muhtaç yaklaşık 26 bin kişiye ulaştırıldı." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.