Diyanet Vakfı Bitlis’te binlerce aileye kurban eti dağıttı

Diyanet Vakfı Bitlis’te binlerce aileye kurban eti dağıttı

Türkiye Diyanet Vakfı, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla Bitlis merkez ve 6 ilçesinde 2 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dağıttı.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtıldı. Türkiye Diyanet Vakfı, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla Bitlis merkez ve 6 ilçesinde 2 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dağıttı.

TDV tarafından; Bitlis merkezde ve Tatvan ilçesinde 84, Güroymak ve Adilcevaz ilçelerinde 77, Mutki ve Hizan ilçelerinde 35, Ahlat ilçesinde 49 olmak üzere toplam 441 küçükbaş hayvan kesildi. Kesilen hayvanların etleri paketlenerek, ihtiyaç sahibi 2 bin 500 ailenin evlerine götürülerek teslim edildi.

Kurban kesimine ilişkin açıklamada bulunan Uzman Vaiz Safetullah Çiçek, kurbanın İslam’da önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatarak, imkânı olanların mutlaka kurban kesmesi gerektiğini belirtti.

Çiçek, “2019 yılının Kurban Bayramını idrak ediyoruz. Bayramın birinci günü, sabah namazından sonra kurbanlarımızı kesmeye başladık. Gerek yurtiçi gerekse de yurtdışında kurban vekâletini veren kardeşlerimizin, kurbanlarını kestik. Müslümanlar Allah’a yakınlaşmak için kesiyor bu kurbanları. Bu kardeşlerimizin halis bir niyetle gerçekleştirmeye çalıştıkları kurban ibadetlerini, yerine getirmek için uğraşıyoruz. Bitlis merkezde bize vekâlet verilen 84 hisse kurbanı kestik. Burada ambalajlayarak,  ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine götürüp teslim ediyoruz. Bitlis merkezde 450 aile, ilçelerimizle birlikte 2 bin 500 aileye kurban etini ulaştırdık. Rabbim kurban bağışında bulunan kardeşlerimizin hayrını kabul etsin.” dedi.

Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Fakat O’na sizin takvanız (Allah’a karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır..." ile "Öyleyse Rabbin için namaz kıl ve kurban kes." ayetlerine atıfta bulunan Çiçek, "Bundan dolayı kurban yalnız Allah rızası gözetilerek kesilmektedir. Allah’a karşı olan takvamızın tekrardan bir ifadesi olarak ortaya çıkmaktadır. Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) kendileri her sene kurban kesmişlerdir. Vefat edeceği yıl ise ömrünün her bir yılı için bir kurban kesmek suretiyle 63 kurban kesmiştir. Peygamber Efendimiz hem bu ibadeti yapmış, hem de ‘İmkânı olduğu halde kurban kesmeyenler namazgâhımıza yaklaşmasın.’ demek suretiyle kurban kesmenin önemini dile getirmiştir.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler