Diyanet Vakfı Bitlis’te kurban kesti

Diyanet Vakfı Bitlis’te kurban kesti

​Türkiye Diyanet Vakfı Bitlis Şubesi, binlerce aileye ve Kur’an kurslarına ulaştırılmak üzere kurban kesiminde bulundu.

Bitlis İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen “Yurt içi ve Yurt Dışı Vekâletten Kurban Kesme Organizasyonu” kapsamında, Bitlis il genelinde 447 kurban kesildi.

Kurban kesimine ilişkin açıklamada bulunan Uzman Vaiz Safetullah Çiçek, kurbanın İslam’da önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatarak, imkânı olanların mutlaka kurban kesmesi gerektiğini belirtti.

"Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Fakat O’na sizin takvanız (Allah’a karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır..." ile "Öyleyse Rabbin için namaz kıl ve kurban kes." ayetlerine atıfta bulunan Çiçek, "Bundan dolayı kurban yalnız Allah rızası gözeterek kesilmektedir. Allah’a karşı olan takvamızın tekrardan bir ifadesi olarak ortaya çıkmaktadır. Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) kendileri her sene kurban kesmişlerdir. Vefat edeceği yıl ise ömrünün her bir yılı için bir kurban kesmek suretiyle 63 kurban kesmiştir. Peygamber Efendimiz hem bu ibadeti yapmış, hem de ‘İmkânı olduğu halde kurban kesmeyenler namazgâhımıza yaklaşmasın.’ demek suretiyle kurban kesmenin önemini dile getirmiştir.” dedi.

“Yaklaşık 2 bin aileye ve yatılı Kur’an kurslarına dağıtıldı”

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığının “Kurbanını paylaş, kardeşin yakınlaş” sloganıyla başlattığı vekâlet kurban kesme organizasyonu kapsamında, kesilen kurbanların binlerce aileye ulaştırdıklarını dile getiren Çiçek, şunları söyledi:

"Bitlis merkezde 154, il genelinde ise kesilen 450 kurban, yaklaşık 2 bin aileye, yatılı Kur’an kurslarına dağıtıldı. Elimizden gelen tüm imkânları seferber ettik. Müftülük çalışanlarımızla birlikte kesilen bu kurbanları, ihtiyaç sahibi olarak tespit edilen ailelerin evlerine götürülerek, kendilerine teslim edildi. Rabbim bağışta bulunan kardeşlerimizin kurbanlarını kabul etsin."

Çiçek, Vekâlet yoluyla yapılan kurban bağışında Bitlis'in, Türkiye’de yüzdelik olarak ikinci sıraya yükseldiğini sözlerine ekledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler