Diyanet Vakfı Mardin’de kurban eti dağıttı

Diyanet Vakfı Mardin’de kurban eti dağıttı

​Türkiye Diyanet Vakfı, Mardin merkez ve ilçelerinde kestiği kurbanları ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya başladı.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlattığı kurban çalışması kapsamında Mardin’e gönderdiği kurbanlıklar kesilerek ayrılan hisseler ihtiyaç sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

TDV tarafından vekâletle alınan 133 küçükbaş kurbanlık, Kızıltepe Şubesine teslim edildi. Kurbanlar, Kızıltepe Müftüsü Masum Taşçı ve TDV ve müftülük görevlileri gözetiminde Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı mezbahanede kesildi.

Daha sonra paylara ayrılan kurban etleri, TDV ve din görevlileri tarafından daha önce adresleri teslim edilen yardıma muhtaç ailelere ulaştırıldı.

Yapılan yardımlarla ilgili konuşan Kızıltepe Müftüsü Masum Taşçı, şunları söyledi:

“Türkiye Diyanet Vakfı genel merkezden ilçe müftülüğümüze gönderilen kurban sayısı bu yıl 133’tü.  Kurbanlık alımı ile ilgili tekliflerinizi yaptık ve bu gün aldığımız 133 tane kurbanlığın kesimini yapıyoruz. İlçemizde çok fakir olan aileleri, yetimleri, Suriye'den gelen misafirler ile Kur'an kurslarımızda okuyan öğrencilerimizin hisselerini dağıtmak üzere görevli hocalarımız birazdan gelip onları alacaklar. Tabii ki; Türkiye Diyanet Vakfı'nın hem ülke genelinde hem yurt dışında bu organizasyonda büyük hizmetleri ve emeği olmaktadır. Gelen hisse kadar bizde fakirlerin sayısını tespit ederek, dağıtımı yapmış olacağız. Bu hayra vesile olan, kurban bağışında bulunan tüm kardeşlerimizin ve vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyor, yaptıkları hayır ve hasenatın yüce Allah indinde kabulünü niyaz ediyoruz. Ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğinin devamına, saadetin artmasına vesile olmasını niyaz ediyorum.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.