"Diyanetten Kürtçe Hutbe ile ilgili bir yazı yok"

"Diyanetten Kürtçe Hutbe ile ilgili bir yazı yok"

Başbakan tarafından açıklandığı halde bir türlü uygulamaya geçmeyen Kürtçe Hutbe konusunda bir değerlendirme yapan, Manisa Müftü Vekili Yusuf Arslan, Diyanet İşleri Başkanlığından konuyla ilgili olarak kendilerine resmi ir yazının gelemediğini belirtti.

MANİSA - Bizzat Başbakan tarafından açıklanan, ama bir türlü uygulamaya geçirilmeyen Kürtçe Hutbe konusunda Manisa Müftüsü Vekili Yusuf Arslan bir açıklama yaptı.
Kürtçe Hutbe konusunda kendilerine Diyanet İşleri Başkanlığından herhangi bir resmi yazının gelmediğini belirten Arslan, "Hutbelerimiz Diyanet İşleri Başkanlığının talimatları doğrultusunda hazırlanmaktadır" dedi.


Bu konuda kendilerine bir talebin gelmediğini ifade eden Arslan, "Manisa'da Kürt vatandaşlarımız olmasına rağmen müftülüğümüze Kürtçe Hutbe okunması ile ilgili olarak bir talep olmadı. Olması durumunda talep, Diyanet İşleri Başkanlığına yazılı olarak iletilecektir" şeklinde konuştu.


Merkezi ezan sistemine de değinen Arslan, "Ezanın ayrı ayrı okunma uygulaması il merkezi, köy ve kasabadaki 151 camimizde başlatılmıştır. Bu uygulama Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda tedrici olarak bütün camilerimizde hayata geçirilecektir" ifadelerini kullandı.(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.