Diyarbakır Bismil'de toplu sünnet şöleni düzenlendi video foto

Diyarbakır Bismil'de toplu sünnet şöleni düzenlendi video foto

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 80 çocuğun katılımıyla toplu sünnet şöleni düzenlendi.

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediye Başkan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç tarafından toplu sünnet şöleni gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılarak sünnet ettirilen 80 çocuğa, sabah vakitlerinde aileleriyle birlikte kent turu yaptırıldı.

Sünnet kıyafetleri ile kent merkezini gezen çocuklara kişi başı 100 TL verildi. Alışveriş merkezinde yemek yedirilen çocuklar, lunaparka götürülerek eğlendirildiler.

Bismil Kaymakamlığının bahçesinde kurulan platformla alana getirilen palyaçolar, çocuklara eğlenceli saatler geçirdiler. Binlerce çocuk ve ailelerinin katıldığı programda sihirbazlık gösterisi, folklor oyunu, yemek yeme yarışması düzenlendi.

Alanda kurulan sünnet yerinde Gülenç'in kirveliği ile 5 çocuk sünnet edilirken, Gülenç tarafından çocuklara çeyrek altın takıldı.

Burada konuşma yapan Gülenç, "Erkekliğin ilk adımını atan 80 evladımızı sünnet merasimini yapmak üzere bir araya getirdik. Bu çerçevede çocuklarımızı büyükşehir belediyesinin bize tahsis ettiği otobüslerle Diyarbakır'a gönderdik. Orada lunaparkta ve AVM'de eğlendiler. Gönüllerince yediler, eğlendiler ve daha sonra burada değişik aktivitelerle onları eğlendirdik." dedi.

Katılımcılara yemek ikramında bulunulurken, bütün çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye edildi. Sünnet olacak 80 çocuğa çeyrek altın takılmasının ardından program sona erdi.

İLKHA























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler