Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Değerler Eğitimi Projesi'ni hayata geçiriyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Değerler Eğitimi Projesi'ni hayata geçiriyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, okullardaki öğrencilerde sosyal ve kültürel değerlere yönelik farkındalık oluşturulması amacıyla Değerler Eğitimi Projesi’ni hayata geçiriyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, eğitime destek vermek için Değerler Eğitimi Projesi’ni hayata geçiriyor. Proje ile okullardaki öğrencilerde, sosyal ve kültürel değerlere yönelik farkındalık oluşturulması için çeşitli seminer, yarışma ve geziler düzenlenecek.

İstihdam ve mesleki kurslar için çalışmalarını tamamlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, eğitime destek vermek için Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın talimatıyla hazırlanan Değerler Eğitimi Projesini hayata geçiriyor.

Proje ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Değerler Eğitimi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Değerler Eğitimi Projesi için yarın Öğretmen Evi'nde yapılacak toplantı ile proje çalışmalarına start verileceği bildirildi.

Proje ile belirlenen okullardaki öğrencilerde, sosyal ve kültürel değerlere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla değerlere sahip olan kişilerde iç motivasyonun artırılması, öğrencinin kendini ve geçmişini daha iyi tanıması ve öğrencilerde sorumluluk duygusunun geliştirilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında şu konularda çalışmalar yürütüleceği belirtildi:

“-Günümüz dünyasında önemli bir jeopolitik konuma sahip ülkemizde, vatanına ve devletine sahip çıkan, milletine faydalı yurttaşlar yetiştirilmesi.

-Diyarbakır ilimizde huzur ortamının öneminin kavranması, farklı kültür mozaiğine sahip ülkemizde herkesin kardeşçe, karşılıklı saygı ve hoşgörü ile yaşamasına imkân sağlayacak bilinç oluşturulması.

-Kardeşlik duygusunun yaşam içinde öne çıkması, mutlu ve uyumlu gençlerin sayısının artırılması.

-Okullardan başlayarak, aile içi, mahalle ve bölgemizde sevgi ortamının yaygınlaşması, aile olmanın önemi kavranarak belirlenen bireyler üzerinde farkındalık oluşturulması.”

Seminer, yarışma ve geziler düzenlenecek

Proje faaliyetleri içinde uzmanlar tarafından öğrencilere yönelik seminerler ve yarışmalar düzenlenecek. Rehberlik derslerinde öğrencilere izletilmek üzere "Değerlerimiz" temalı kısa film, video vb. görsel materyaller okullara ulaştırılacak.

Proje kapsamında ayrıca değer yargıları yansıtan il içi ve il dışı mekânlara yönelik öğrenci gezileri koordine edilecek.

Proje ile ilk olarak merkez Yenişehir, Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçelerinde “Değerlerimiz” konulu Liseler Arası Münazara Yarışması, kent genelinde ise  Öğrencilerin Objektifinden Değerlerimiz Temalı Fotoğraf Yarışması  düzenlenecek. Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere ödüller verilecek. Projenin ilk ayağı merkez ilçelerde bir yıl devam edecek ve ardından kırsal ilçelerdeki öğrencileri de katarak devam ettirilecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.