Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi gıda ve kuaför denetimlerini sıklaştırdı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi gıda ve kuaför denetimlerini sıklaştırdı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşların yoğun şekilde rağbet gösterdikleri gıda maddelerine yönelik denetimlerine devam ediyor.

Halk sağlığını korumak amacıyla Kayapınar, Yenişehir, Bağlar ve Sur ilçelerinde gıda maddelerinin satışını yapan ve depolayan işyerlerine yönelik denetimler gerçekleşiyor. Vatandaşlardan gelen şikayetlerin de değerlendirildiği denetimlerde ekipler, market reyonlarını fiyat bakımından ve ürünün üretim ile son kullanma tarihleri inceliyor.

Bozuk olan ve tarihi geçmiş gıda ürünlerine tutanaklarla el koyan ekipler, toplanan ürünleri Büyükşehir Belediyesi Çöp Aktarma İstasyonu’nda kontrollü şekilde bertaraf ediyor.

Denetimlerde ayrıca bozuk gıda ve tarihi geçmiş ürünlerin satışını yapan işyerleri hakkında cezai işlem uygulanıyor. Fiyat bakımından da denetimlerin yapıldığı çalışmalarda ürünlerin alım faturaları da ekipler tarafından kontrol ediliyor.

AVM’lerde denetim yapan zabıta ekipleri, tüm mağazaları gezerek Covid-19 salgınına karşı alınan önlemleri inceledi. Denetimlerde AVM’lere gelecek olan müşteriler ile çalışanların maske takacağı, girişlerde ateş ölçümü yapılacağı, sosyal mesafelere uyulması gerektiği, AVM ve iş yerlerinin girişinde el antiseptiği bulundurulacağı, sık kullanılan yerlerin dezenfeksiyonu, mağazalarda denenen ürünlere ultraviyole ışınları uygulanması gibi bir dizi konuda bilgilendirmeler yapılarak, Coronavirus’un önlenmesi için tüm bu konulara azami hassasiyet gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren kontrollü bir şekilde tekrar açılarak hizmet vermeye başlayan berber ve kuaförleri de denetleyen ekipler, kurallara uymayan işyerlerinde uyarılarda bulunarak durum tespit tutanağı tuttu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.