Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerini Yalnız Bırakmıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerini Yalnız Bırakmıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılığı geliştirmek, tarımsal sulama altyapılarını güçlendirmek amacıyla gölet yapım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.

Kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılığı geliştirmek, tarımsal sulama altyapılarını güçlendirmek amacıyla gölet yapım ve onarım çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 7 ilçede 22 adet sulama göletinin bakım ve onarımına başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, geçmişte yapılan ve kullanılmaz hale gelen göletleri onarmaya ve yenilerini inşa etmeye devam ediyor. Mahalle sakinleri ve muhtarlardan gelen talepleri değerlendiren Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, saha çalışması yürüterek durum tespitinde bulunuyor. Yapılan tespitler kapsamında 2020 yılı için hazırlanan projeleri ihale eden Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Bismil, Çermik, Çınar, Ergani, Kayapınar, Silvan ve Sur ilçelerinde 22 mahallede hayvan içme sulama göletlerinin bakım ve onarımını başlattı.

60 gün içinde tamamlanması hedefleniyor

Çermik İlçesi Sarıbalta, Gürüz ve Kuyu mahallelerinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nihat Nurbaki, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun talimatıyla Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde 7 ilçede aciliyet arz eden 22 adet hayvan içme suyu göletlerinin bakım ve onarımını başlattıklarını söyledi. Yapılan ihaleyle 22 göletin 90 gün içinde tamamlanması gerektiğini belirten Nurbaki, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için 60 günde tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti. Nurbaki, ziyaret ettikleri mahallelerde vatandaşların geçim kaynaklarının hayvancılık olduğuna dikkat çekerek hayvan içme suyu göletlerinin bu açıdan çok önem taşıdığını vurguladı. 22 mahallede yapılacak göletlerle on binlerce hayvanın suya kavuşacağını ifade eden Nurbaki, hedeflerinin kırsal bölgelerdeki tüm mahallerde hayvan içme suyu sorununu ortadan kaldırmak olduğunu anlattı.

Büyükşehir’e teşekkür ettiler

İncelemelerde mahalle muhtarları ve vatandaşlarla da görüşen Nurbaki, çalışmaların seyri hakkında bilgi verdi. Muhtarlar ve vatandaşlar ise yapılan çalışmaların hayvan yetiştiriciliği için çok önemli olduğunu anlatarak Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.