Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden kursiyerlere bağımlılıkla mücadele eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden kursiyerlere bağımlılıkla mücadele eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, koruyucu ve önleyici çalışmalar kapsamında farklı mesleki gruplarda eğitim alan kursiyerlere madde bağımlılığıyla mücadele eğitimi verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Madde Bağımlılığı Danışmanlık ve Destek Merkezi, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda farklı meslek gruplarında eğitim alan kadın ile erkek kursiyerlere madde bağımlılığıyla mücadele eğitimi verdi. Koruyucu ve önleyici çalışmalar kapsamında verilen eğitimler Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı dersliklerinde gerçekleşti.

Madde Bağımlılığı Danışmanlık ve Destek Merkezi, psikologları Serap Çapraz ve Uğur Çağan Alakuştekin, kursiyerlere madde bağımlılığının anlamı, uyuşturucu, sigara, alkol ve teknoloji de bağımlılık, bağımlılığın insana ilk temas şekli, bağımlılığın başlangıç ve gelişme evreleri, bağımlı biri nasıl anlaşılır ve bağımlı bireylere nasıl davranılması gerektiği konularında bilgiler verdi.

Madde bağımlılığıyla mücadelede çalışma yürüten AMATEM ve ÇAMATEM hakkında bilgiler veren psikologlar, bu merkezlerin bağımlı bireyi nasıl kabul ettiği ile ilgili mevzuatı detaylıca kursiyerlere aktardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.