Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kreş öğrencileri için ebru kursu açtı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kreş öğrencileri için ebru kursu açtı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin açtığı Ebru Kursunda kreş öğrencileri hayallerini görselleştiriyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocukları sanat ile bir araya getirerek görsel, duyusal ve eğitsel becerilerinin geliştirilmesi amacıyla kurslar düzenlemeye devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, kreş eğitimi verdiği 4-6 yaş arası çocukların odaklanma ve ince motor becerilerinin geliştirilmesi için ebru kursu açtı.

GAP projesi kapsamında açılan Mayıs 2021 açılan Ebru Sanatı kursunda, Çocuk Şube Müdürlüğü bünyesindeki 4 kreşte eğitim gören 570 öğrenci faydalanıyor.

Minikler eğitmenleri eşliğinde öğrendiklerini birer esere dönüştürdü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 40 öğrencinin yaptığı 40 eseri, “Ebru Sanatının Minik Kalplerden Yansıması” adıyla Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Ebru Sanatı eğitmeni Bahar Yıldız, kursta ilk başta miniklerin ince motor becerilerini geliştirmek, hayal güçlerini ortaya çıkarmak ve odaklanmalarını sağlamaya çalışmakla başladıklarını söyledi.

Suyun üzerine resim yapmak minikler için sihir anlamına geldiğini belirten Yıldız, kursa öğrencilere gündelik hayatta karşılaştıkları renkleri tanıtarak başladıklarını kaydetti.

Ebru Sanatı’nı suyun üzerine resim çizmek olarak anlattığını ve bunun onların ilgisini çektiğini Yıldız, şunları söyledi:

“Yaptıkları zaman ortaya çıkan ürünle kendilerine olan özgüvenleri artıyor. O suyun üzerinde bu resmi kağıda döktüğümüz zaman gerçekten kendilerinin yaptığı bir şey olduğunun farkındalar. Bu da haliyle onların ilgisini çekiyor ve tekrar yapmak için çok hevesleniyorlar.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler