Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sağkulak Göletinde bakım ve onarım çalışması başlattı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sağkulak Göletinde bakım ve onarım çalışması başlattı

Büyükşehir Belediyesi, Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Sağkulak Mahallesi’nde 150 büyükbaş ile 6 bin küçükbaş hayvanın faydalandığı gölette bakım onarım çalışması başlattı.

Kentte tarım ve hayvancılığın gelişimine katkı sağlamak, yerel üreticiyi desteklemek amacıyla çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Kayapınar ilçesinde yer alan Sağkulak Mahallesinde bulunan gölette bakım ve onarım çalışması başlattı.

2000 yılında inşa edilen ve kullanılmaz durumda bulunan Sağkulak Göleti, ilk etapta zeminde oluşan çamurlardan arındırılacak. Yapılacak temizlik işleminin ardından yetersiz olan dolgu ve bendi yükseltilerek gölet yeniden hizmete sunulacak.

Bakım ve onarım çalışmaları 7 günde tamamlanacak

150 büyükbaş, 6 bin küçükbaş olmak üzere toplam 6 bin 150 hayvanın içme suyu kaynağı olan Sağkulak Göleti’ndeki bakım ve onarım çalışmalarının 7 gün içinde tamamlanması bekleniyor. Bakım ve onarım işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte Sağkulak Mahallesi’nde ikamet eden yüzlerce üretici ekonomik anlamda kazanç elde edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.