Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden Amatör Spor Kulüplerine spor malzemesi desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden Amatör Spor Kulüplerine spor malzemesi desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte faaliyet yürüten Amatör Spor Kulüplerine spor malzemesi desteğinde bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte faaliyet yürüten Amatör Spor Kulüplerine spor malzemesi yardımında bulundu. Talaytepe Spor Tesislerinde yapılan yardım törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Dülgeroğlu, Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Mehmet Demir, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan, spor taban birlikleri, amatör spor kulübü başkanları, il temsilcileri ve sporcular katıldı.

Törende konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin hak ettiği hizmetleri sunmak adına birçok alanda önemli yatırımlar ve projeler hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Sosyal Belediyecilikten şantiye belediyeciliğine altyapıdan üst yapıya birçok çalışmayı şehrimize sunuyoruz. Temel hizmet görevlerimizin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışımızla vatandaşlarımıza eğitim, kültür, sanat ve sportif faaliyetler de sunuyoruz. Amacımız değerli hemşerilerimizin huzur içerisinde, belediyecilik hizmetlerimizin her alanında en azami şekilde yararlanmasıdır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak şehre spor alanında önemli önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Başkan Atilla, “Tesislerimiz olmadan alt yapımız güçlenmeden sportif anlamda büyük başarılar elde etmemizin mümkün olmayacağını biliyoruz. Bu yüzden alt yapıya ve spor tesislerine önem verdik. 2 yıl içerisinde tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası ile halı sahaların yer aldığı 50 spor tesisini tamamladık. Bu spor tesislerimizde yaz ve kış aylarında 65 eğitmenimiz eşliğinde 30 branşta 10 bin çocuk ve gencimize spor eğitimleri verdik ve vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘Şehrimizde sporun gelişmesi için birlikte çalışacağız’

Gençlik ve Spor Daire Başkanlığını kurarak spor alanında gelecek nesillerin daha zinde ve daha donanımlı olmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Başkan Atilla, şöyle konuştu: “Sadece spor alanında değil gençlerimizin ve çocuklarımızın sosyal gelişimleri için de çalışmalar yapan daire başkanlığımız bünyesinde Diyarbakır’ımızın ilk Bilgi Evi’ni açtık. Bilgi evinde birçok alanda 13 eğitmen eşliğinde 2 bin 200 çocuğumuza ve gencimize eğitimler düzenliyoruz. Aynı mekanda Millet Kıraathanesini hizmete açarak günde 400 gencimize kitap okuma ve ders çalışma imkanı sunduk. Bunun yanında parklarımızda ve kültür merkezimizde kitap okuma salonları ve kütüphaneleri gençlerimiz için hizmete açtık. Bu Daire Başkanlığımızla önemli hizmetlerimizi yaparken en çok önemsediğimiz alanlardan biri de siz değerli amatör spor kulüplerimizdir. Spor Kulüplerimizin en iyi şekilde müsabakalara hazırlanması için Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanı başınızdayız. Şehrimize kazandırdığımız spor tesisleri emrinizdedir. Orada gerekli tüm çalışmalarınızı yapabilirsiniz. Birlikte şehrimizde sporun gelişmesi ve ülke sporuna önemli sporcularımızın ve takımlarımızın kazandırılması için el birliği ve gönül birliği içerisinde birlikte daha çok çalışacağız. Eksikliklerimizi imkanlarımız çerçevesinde gidererek daha önemli başarılara hep birlikte imza atacağız.”

43 bin adet malzeme desteği

Spor alanında birçok branşı bünyesinde barındıracak bir spor kulübünün Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulması için de girişimlere başladıklarını müjdeleyen Başkan Atilla, konuşmasını şöyle tamamladı: “Kuracağımız bu spor kulübüyle bir birinden farklı spor dallarında ilimiz ve ülkemiz spor dünyasında başarılar elde etmek için çalışmalar yapacağız. Bunun müjdesini sizinle bu vesileyle paylaşmak istiyorum. Bugün yapacağımız spor malzemesi desteğimizle 85 Spor kulübümüze, 20 spor branşında kullanılmak üzere 43 Bin adet malzeme desteği sunacağız. İnanıyoruz ki bu destekle birçok başarıya da imza atacak şehrimizi ve ülkemizi önemli müsabakalarda en iyi şekilde temsil edeceksinizdir. Büyükşehir Belediyesi olarak sporun her branşında kulüplerimizin ve sporcularımızın yanı başında olduğumuzu ulaşım ve tesis anlamında çözüm ortağınız ve en büyük destekçiniz olduğumuzu altına çizerek belirtmek isterim. Büyükşehir Belediyesi olarak sporun gelişmesi, sporcularımıza ve spor kulüplerimize destek sunmak adına spor okullarımızla, spor tesislerimizle, gençlik kampımızla, bilgi evimizle her zaman sporun, sporcunun ve gençliğin emrindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bu programın şehrimizde sporun gelişmesine, sporcularımıza ve gençliğimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Daha güzel çalışmalara önümüzdeki dönemde de İnşallah hep birlikte imza atacağız.”

ASKF Başkanı Remzi Dayan, sporcular ve temsilciler yapılan yardımdan dolayı Başkan Atilla’ya ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler. Tören çekilen toplu fotoğrafların ardından sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler