Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden koronavirüs ve gürültü kirliliği denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden koronavirüs ve gürültü kirliliği denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde maske, mesafe ve gürültü kirliliği denetimi yaptı. Denetimlerde kurallara uymayan işyerlerine cezai işlem uygulandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, ilçe emniyet müdürlükleri ve ilçe belediye zabıta ekipleri ile birlikte 4 merkez ilçede umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde Koronavirüs tedbirleri, izin belgeleri ve gürültü kirliliği denetimi yaptı. Mevzuatlara aykırılık tespit edilen işyerleri hakkında durum tespit tutanağı düzenlenirken daha önce eksiklik bildirilen ve giderilmeyen işyerlerine ise cezai işlem uygulandı.

Ekipler, Kayapınar İlçesi’nde yaptığı denetimlerde eğlence yerleri ve kafelerde sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığı ile ilgili incelemelerde bulundu. Uygulama kapsamında birçok eğlence mekanı denetlenirken denetimlerde dernek adı altında canlı müzik yapan beş işyerinden üçüne Büyükşehir Belediyesi ve Kayapınar Belediyesi Zabıta ekipleri durum tespit tutanağı tuttu. İki işyerine ise Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri tarafından gürültü kirliliği nedeniyle durum tespit tutanağı tutuldu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşların sağlığını ve kent hukukunu korumak için denetimlerini aralıksız sürdürecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.