Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden ücretsiz yaz kampı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden ücretsiz yaz kampı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tatil yapma imkânı bulunmayan çocuk ve gençlere yönelik düzenlediği ücretsiz yaz kampı konuklarını ağırlamaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait Elazığ’ın Maden ilçesi Gezin mahallesinde yer alan Hazar Uyanış Gençlik Kampı’nda tatil yapma imkânı bulunmayan gençler bir hafta boyunca tatil yapacak.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı merkez ve ilçelerdeki akademi lise ve bilgi evlerinde eğitim gören öğrencilerin katılacağı yaz kampında yaklaşık 1500 öğrenci doğa ile içiçe kamp yapma fırsatı bulacak.

Dicle ve Hani ilçelerindeki bilgi evi ile akademi liselerde eğitim gören 120 gençle başlatılan kampta alanında uzman eğitmenler, çocuklara milli ve manevi değerler seminerleri, resim, el becerileri, halk oyunları, müzik, okuma, sinema, yaratıcı drama, robotik ve ritim atölyeleri aracılığıyla eğitimler verecek.

Çocukların, fiziksel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla sportif faaliyetler kapsamında her gün belirli saatlerde yüzme, futbol, basketbol, satranç, tenis ve voleybol etkinlikleri düzenlenecek.

İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri kampa katılan çocuklara yanma, yangın bilgisi, yangın çeşitleri, yangın güvenliği ve söndürme prensipleri hakkında eğitimler vererek tatbikat yaptıracak.

Madde ve teknoloji bağımlılığı ile mücadele konularında ise Yeşilay ve Kızılay ekipleri tarafından çocuklara haftada bir kez eğitim verilecek.

Çocuklar yüzme öğrenecek

Çocuklar, kamp dönemi boyunca her gün belirlenen saatlerde yarı olimpik yüzme havuzunda zaman geçirecek. Yaşanabilecek olumsuz duruma karşı cankurtaranlarında görev yaptığı havuzda, alanında uzman eğitmenler, yüzme bilmeyen çocuklara yüzme, yüzme bilenlere ise yüzme stillerini öğretecek.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, çocuklara çevre bilincini aşılamak için kamp döneminde doğayı ve bulundukları alanı tanımaları için Hazar Gölü’ne tanıtıcı gezi organize edecek.

Diyetisyenlerin hazırladığı listeyle çocuklar düzenli beslenecek

Kamptan yararlanan çocuklara, kamp süresince diyetisyenler tarafından hazırlanan liste doğrultusunda 3’ü ana 2’si ara olmak üzere 5 öğün yemek hizmeti verilerek düzenli beslenmeleri sağlanacak.

Her hafta kampın son gününde ise çocuklara kamp ateşi etrafında müzikler eşliğinde veda gecesi düzenlenecek.

Toplamda 8 hafta sürecek yaz kampı her hafta farklı bilgi evi ve akademi lise öğrencilerinin katılımıyla devam edecek. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler