Diyarbakır Eğitim Bir Sen, evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti.

Hacire Akar'ın Diyarbakır HDP il binası önünde başlatmış olduğu evlat nöbeti, çocukları farklı zaman ve yerlerde PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin katılımlarıyla 973 gündür aralıksız devam ediyor.

Ramazan Bayramı dolayısıyla evlat nöbetindeki aileleri ziyaret eden Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir ve sendika üyeleri, bayramı çocuklarından ayrı geçiren annelerle bir araya geldi.

Yapılan ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, evlat nöbeti çadırının PKK ve destekçilerinin tavırlarını belirleyen ayırıcı bir özelliğe sahip olduğunu belirterek sürdürülen bu mücadelenin bir gün muhakkak meyve vereceğini söyledi.

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi olarak evlatlarına kavuşmak için nöbete devam eden ailelerin bayramını kutlamak için geldiklerini ifade eden Tekdemir, "Bayramlar sevinç, mutluluk ve hasretle kucaklaşma günleridir. Ancak bayramı evlatlarından ayrı geçiren annelerimiz için bayramlar hüznün yoğunlaştığı vakitlerdir. Annelerin bayram sabahı gözleri buğulu, sofraları eksiktir." dedi.

"Anne yüreği hem kazanacak hem kazandıracak"

Tekdemir, "Diyarbakır Anneleri, kandil’e koridor olmuş ve bu bina önünde evlatlarının dönüşü için kararlı bir irade ile bekleyişlerini sürdürmektedirler. İnşallah onların da evlatlarına kavuşacağı günler yakındır. Günün sonunda bu asil mücadele meyvesini verecek, anne yüreği kazanacaktır. Kaynağı anne fıtratı ve anne yüreği olan bu güç, terörün korku duvarlarını yıkmış, çirkin hesaplarını yerle yeksan etmiştir." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır annelerinin sessiz çığlığının insan hakları ve demokrasi maskesine bürünmüş küresel ve yerli odakların bu meseledeki tutumunu afişe ettiğinin altını çizen Tekdemir, bu çadırın PKK'nin arkasında veya karşısında duranların tavırlarını da belirleyen ayırıcı bir özelliğe sahip olduğuna dikkat çekti.

Bu çadırı ziyaret etmekten imtina edenlerin hesaplarının tutmayacağına vurgu yapan Tekdemir, "Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşana dek, aynı hüzün iklimini onlarla paylaşmaya, mücadelelerine ortak olmaya, kararlı bekleyişlerine katkı sunmaya devam edeceğiz. Anne yüreği hem kazanacak hem kazandıracak." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler