Diyarbakır Umut Kervanından çağrı: Nurullah'a ses olalım

Diyarbakır Umut Kervanından çağrı: Nurullah'a ses olalım

Kulak implant cihazı bozulan işitme engelli Nurullah için hayırseverlere seslenen Umut Kervanı, yeni cihazın alımı konusunda çağrıda bulundu.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Seyrantepe Mahallesinde ikamet eden doğuştan işitme engelli Nurullah Kaplan'ın cihazı arızalandı. Yeni bir cihaz alımı için yaklaşık 22 bin 500 TL'ye ihtiyaç duyan ve bu tutarı karşılamaya güç yetiremeyen Kaplan ailesi kulak implant cihazı için Diyarbakır Umut Kervanına başvuruda bulundu.

Yapılan başvuru üzerine ailenin maddi durumunun yetersiz olduğunu tespit eden Diyarbakır Umut Kervanı, talebin karşılanması için çalışma başlattı.

Henüz ilkokul öğrencisi olan Nurullah ve ailenin durumu hakkında bilgi veren anne Ayşegül Kaplan, "Doğuştan engelli olan oğlumu daha önce ameliyat ettik, cihaz taktırdık. Cihaz arızalandı, şu an çocuğum 10 yaşında ve bir şey duymuyor. Diğer cihazı takmışım, faydası yok. Sürekli elini kulağına götürerek 'anne bir şey duymuyorum, cihazımı al' işareti yapıyor. Bazen kendini ifade edemediğinde eline zarar veriyor, kendini yaralıyor, bağırıyor, kardeşlerine saldırıyor. Yani bazı zamanlar psikolojisi bozuluyor." dedi.

Cihaz için 22 bin 400 TL lazım

Anne Kaplan, "5 çocuğum var ve evin geçimini ben sağlıyorum. Nereye başvurduysam engelli parası aldığımı söylüyorlar. Evet alıyorum fakat geçim olmuyor. 3 çocuğun beziyle beraber mamasını alıyorken diğer 2 çocuğumu da okutuyorum. Nurullah'ın cihazı bozulduğunda müracaat ettim, fiyatının 22 bin 400 TL olduğunu söylediler." ifadelerini kullandı.

Yaşadığı mağduriyet karşısında çalmadık kapı bırakmadığının altını çizen anne Kaplan, "Bunun için sosyal yardımlaşma ve sosyal hizmetlerin yanı sıra siyasi parti il başkanlıklarına başvurdum, farklı gerekçelerle destek veremediklerini belirttiler. En son başvuruda bulundum. İnşallah emeğimi boşuna gitmez ve çocuğuma cihaz alınır." şeklinde konuştu.

"Bu çağrıya sessiz kalmayalım ve Nurullah'a bir cihaz alalım"

Ailenin kuruma başvuru süreci hakkında konuşan Diyarbakır Umut Kervanı Seyrantepe Mahalle Temsilcisi Erdal Çetin, "Anne Kaplan'ın da belirttiği üzere başvurduğu sosyal hizmetler, sosyal yardımlaşma ve siyasi partilerin hiçbirinden yanıt alamadı. Çocuk da yaklaşık 4 aydır cihazı olmadığından kulakları duymuyor. Anne de gittiği adreslerden yanıt alamayınca Umut Kervanı'na müracaatta bulundu." diye belirtti.

Diyarbakır Umut Kervanı olarak bu duruma sessiz kalmadıklarını söyleyen Çetin, "Komisyon ekibimizle beraber gelip tespitte bulunduk. Aile 5 kişiden oluşuyor ve Nurullah kardeşlerden 3'üncüsü. Kulakları işitmediğinden cihaz kullanıyordu. Cihazı bozulunca ailenin yeni cihaz alacak durumu yok. Evdeki sesleri duymayan Nurullah'ın durumunu anne anlattı, basit bir durum değil. Aile mağdur ama aslına bakılırsa talep edilen miktar da o kadar yüksek bir meblağ değil." ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Çetin, şunları söyledi:

"İçerisinde bulunduğumuz bu süreçte geçim zor sağlanırken üstüne böyle bir masrafın çıkması aileyi adeta imkansızlığa sürükledi. Diyarbakır Umut Kervanı olarak hayır sahiplerine buradan çağrıda bulunuyoruz. Bu çocuğa sessiz kalmayalım. Nurullah henüz 10 yaşında bir çocuk. Kardeşleriyle mahallede oyun oynayıp sesini işitmek istiyor ama bunların hiçbiri yok. Bu çağrıya sessiz kalmayalım ve Nurullah'a bir cihaz alalım ve sıkıntısını giderelim." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.