Diyarbakır Valisi bombalı saldırıda zarar görenleri ziyaret etti

Diyarbakır Valisi bombalı saldırıda zarar görenleri ziyaret etti

Diyarbakır'da düzenlenen bombalı saldırıda zarar gören vatandaşları ziyaret eden Vali Hüseyin Aksoy, hasar gören iş yerlerini gezerek, il emniyet müdürlüğü ek binasında incelemelerde bulundu.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Cuma günü PKK'nin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda zarar gören vatandaşları ziyaret eden Vali Hüseyin Aksoy ve beraberindeki heyet, patlamada hasar gören iş yerlerini gezerek, il emniyet müdürlüğü ek binasında incelemelerde bulundu.

Vali Aksoy’a, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Bağlar Kaymakamı Tolga Toğan ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan eşlik etti.

İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aksoy, patlama sonrası oluşan hasarları tespit etmek üzere 22 ayrı ekip ile hasar tespit çalışmalarına başlanıldığını belirtti.

Bir an önce hasar tespit çalışmalarını bitirmek istediklerini ifade eden Aksoy, “Vatandaşlarımızın hasarlarını ödemek istiyoruz. Bu anlamda ekiplerimiz alanda dolaşarak hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlarımızla beraber olma adına buraya geldik. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Devletin yaralarını sarma adına seferber olduğunu bütün imkânlarıyla vatandaşının yanında olduğunu kendilerine ifade ettik.” dedi.

Aksoy, “Burada evi tahrip olan ve gidecek hiçbir yeri olmayan vatandaşlarımız varsa bunları otelde misafir edebileceğimizi kendilerine anlattık. Şu ana kadar da 10 aile otellerde Valiliğimizin misafiri olarak kalıyor. Hiçbir vatandaşımızı açıkta, dışarıda bırakmadık, bırakmayacağız. Onların ihtiyacının giderilmesi konusunda Diyarbakır'da Valiliğimize bağlı bütün birimler büyük bir hassasiyet içerisinde çalışıyor. Büyükşehir Belediyemizin ekipleri, burada çalışmalarını sürdürüyor. Onlar da vatandaşın sorunlarının giderilmesi, hafifletilmesi anlamında her türlü çalışmayı ortaya koyuyorlar. Temennimiz bir an önce bu hasarın giderilmesi ve vatandaşımızın günlük yaşamına dönmesidir.” ifadelerini kullandı.

Binaların hasar durumuyla ilgili ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Vali Aksoy sözlerine şunları ekledi:

“Ağır hasarlı olabileceği değerlendirilen binalarla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün teknik elemanları çalışmalarını sürdürüyor. Yıkılması gereken bina olacak mı, olmayacak mı? Bunların değerlendirmesinden sonra karar vereceğiz. Bu kararlar verildikten sonra vatandaşımızın alternatiflerini önüne koyarak çalışmalarını tamamlamış olacağız.”

Saldırıda sivil halkın ağırlıklı olarak zarar gördüğünü dile getiren Aksoy, “Burası vatandaşların yoğun olarak yaşadığı, sivillerin bulunduğu bir nokta, bölücü terör örgütü tarafından eylem noktası olarak seçildi. Ağırlıklı olarak bu eylemde sivil vatandaşlarımız zarar gördü. Uluslararası bir haber ajansı bir haber sitesine dayanarak bu eylemin IŞİD tarafından gerçekleştirildiği yönünde açıklamalarda bulundu. Bizim tespitlerimiz ve Valiliğimizce olay olduğu gün de yaptığımız açıklamada, bunun bölücü terör örgütü tarafından yapıldığı şeklindeydi. Bu değerlendirmemizi ve tespitimizi teyit eden yeni tespitler de ortaya çıktı. Bunları da bir basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştık.” şeklinde konuştu.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.