Diyarbakır Valisi Karaloğlu, Diyarbakır 2. Merhale İçme Suyu Projesi kaynak törenine katılacak

Diyarbakır Valisi Karaloğlu, Diyarbakır 2. Merhale İçme Suyu Projesi kaynak törenine katılacak

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 11 Aralıkta düzenlenecek olan Diyarbakır 2. Merhale İçme Suyu Projesi kaynak törenine katılacak.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, kentte göreve başladıktan sonra birçok alanda önemli sorunları çözüme kavuşturmaya devam ediyor.

Nüfusun artması ve yaz mevsiminde oluşan kuraklık dolayısıyla ihtiyaç duyulan suyun sağlanması için hazırlanan Diyarbakır 2. Merhale İçme Suyu Projesinin hayata geçirilmesi için çalışma başlatan Vali Münir Karaloğlu, projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan projeyle ilgili talimat verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarım ve Orman Bakanlığına verdiği talimatla proje Devlet Su İşleri DSİ’nin yatırım programına alındı.

Yaklaşık 32 kilometre uzunluğundaki borular döşenerek yapılacak Diyarbakır 2. Merhale İçme Suyu Projesinin sona ermesiyle Dicle Barajından yıllık 189,2 milyon metreküp içme suyu temin edilecek. Bu sayede kentin 2055 yılına kadar içme suyu sorunu çözülmüş olacak.

DSİ projeyi tamamladıktan sonra işletmeyi Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (DİSKİ’ye) devredecek.

Vali Münir Karaloğlu, 11 Aralıkta düzenlenecek Diyarbakır 2. Merhale İçme Suyu Projesi kaynak törenine katılarak ilk kaynağı yapacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler