Diyarbakır Valisi Karaloğlu kaymakam ve muhtarlarla bir araya geldi

Diyarbakır Valisi Karaloğlu kaymakam ve muhtarlarla bir araya geldi

​Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, merkez ilçe kaymakam ve muhtarlarıyla iftarda bir araya geldi.

Yenişehir’de bulunan bir otelde düzenlenen iftar programında Vali Karaloğlu muhtarlardan sorun ve talepleri dinleyerek Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerini sordu.

Karaloğlu burada yaptığı konuşmada Ramazan’ın rahmet, bereket, paylaşma, kaynaşma, barışma, ötekinin halinden anlama ve bir yenilenme ayı olduğunu söyledi.

Ramazan ayını fırsata çevirdiklerini ve her gün toplumun farklı bir kesimiyle iftar sofrasını paylaştıklarını dile getiren Karaloğlu, bu şekilde toplumla buluşmaya ve dertleşmeye devam edeceklerini ifade etti.

Salgından dolayı bu zamana kadar böyle büyük bir buluşmayı gerçekleştiremediklerini kaydeden Karaloğlu, şöyle konuştu:

Pandemiden dolayı bu zamana kadar parça parça bir araya gelebildik. Allah’a hamdolsun hem ülkemizde hem de Diyarbakır’ımızda pandeminin belini kırdık. Pandemi bizi, toplumu ve insanlığı yordu. Şu anda piyasadaki dalgalanmaların, fiyat istikrarsızlığının, emtia fiyatlarındaki bu kadar artışının sebebi pandeminin yaratmış olduğu üretim zincirindeki kopukluklardan kaynaklanıyor. Pandemiden dolayı dünyada çok ciddi bir hammadde sorunu var. Bizim dünyadan iyi tarafımız bizim hala raflarımızda istediğimizi bulma şansımız var. Ama dünyada artık marketlerin de rafları boşalmaya başladı. Dünya ciddi bir sınavdan geçiyor. İnşallah bunu da aşacağız. Biz ülkemize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz.

Diyarbakır’da bir taraftan Valilikçe diğer taraftan Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerince bir hizmet seferberliği başlattıklarına işaret eden Karaloğlu, vatandaşın hem derdiyle ilgilenmeye hem de sorununa koşturmaya gayret ettiklerini belirtti.

Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "17 ilçemizde bulunan sorunların tamamını henüz çözemedik. Ama 17 ilçemizin tamamında hangi sorun var ise bilin ki onun farkındayız. Sorunları çözmek için bütün ekibimle gayret içerisindeyiz. Diyarbakır’da işler iyiye gidiyor. Şu an 17 ilçemizin tamamı şantiye alanına dönüştü. Mayıs ayı itibariyle köylerimizdeki yolların iyileştirilmesi çalışmalarına başlıyoruz."

Muhtarların devlet ile vatandaş arasında köprü görevi gördüğüne işaret eden Karaloğlu, muhtarlara her türlü desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Kentte kamu düzenine karşı diğer suçlara da göz açtırmayacaklarını vurgulayan Karaloğlu, bu konu ile ilgili çok ciddi çalışmaların olduğu bilgisini verdi.

Özellikle uyuşturucu ile mücadele noktasında amansız bir mücadele olduğuna vurgu yapan Karaloğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Uyuşturucu konusunda Bağlar ilçemizde yürüttüğümüz narko alan çalışmalarımızı Yenişehir, Sur ve Kayapınar’ın bazı mahallelerinde de yapacağız. Çoluğumuzu, çocuğumuzu zehirleyen bu alçaklara nefes aldırmayacağız. Diyarbakır’da uyuşturucunun, yasa dışı bahissin, tefeciliğin ve organize suç örgütlerinin kökünü kazıyıncaya kadar mücadelemiz devam edecek."

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan muhtarlara belediye çalışmaları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.