Diyarbakır'da 10 bin aileye aylık bin lira yardım yapılacak

Diyarbakır'da 10 bin aileye aylık bin lira yardım yapılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi salgın hastalıktan kaynaklı işinden olmuş veya gelir düzeyi azalmış ailelere yönelik yardım seferberliği başlatarak il genelinde 10 bin aileye aylık biner lira yardım ulaştıracağını belirtti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Türkiye geneli Covid-19 salgını için birçok tedbirin alındığını belirterek, Belediye olarak Diyarbakır ilinde "Sosyal Yardım Paketi" adı altında sosyo-ekonomik açıdan olumsuz etkilenmiş 10 bin vatandaşa yardım yapılacağını açıkladı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de görünen ve insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınının yayılımını engellemek adına Cumhurbaşkanımız, ilgili bakanlıklar ve bağlı kurumlar tarafından çeşitli tedbirler alınmıştır. Alınan tedbirler kapsamında getirilen bazı sınırlamaların ilimizdeki sosyo-ekonomik duruma olumsuz etkisinin önüne geçmek ve bu tedbirlerden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın maddi olarak olumsuz etkilenmemesi adına Büyükşehir Belediyesi olarak bir sosyal yardım paketi hazırlamış bulunmaktayız." ifadeleri kullanıldı.

"İşini ve gelirini kaybetmiş toplam 10 bin aileye, her ay bin TL nakdi yardım yapacağız"

Açıklamanın devamında, "Unutmayalım ki, belediyeler milletindir ve millete hizmet için, sıkıntılı zamanlarda çözüm bulmak için vardır. Bu nedenle, birbirimize desteğin çok önemli olduğu bu zor günlerde, işini ve gelirini kaybeden Diyarbakırlı kardeşlerimiz için bu sosyal yardım paketiyle daha önce yapılmayanı yaparak, ilçe vakıflarımızca belirlenecek, bu süreçte ihtiyaç sahibi olmuş, işini ve gelirini kaybetmiş toplam 10 bin aileye, her ay bin TL nakdi yardım yapacağız. Öte yandan yine Büyükşehir Belediyesi olarak ekonomik açıdan zorda olan vatandaşlarımız için daha önce başlattığımız ve her ay düzenli olarak yaptığımız gıda yardım paketini 5 bin aileden 10 bin aileye çıkartıyoruz. Ayrıca yine 10 bin ailemize sağlık ve temizlik paketi dağıtmaya başlıyoruz. Böylece ilk etapta toplam 30 bin ailemize ve yaklaşık 160 bin-180 bin civarında insanımıza dokunmuş olacak. Bu zorlu günlerde can suyu desteği sağlamış olacağız ki böylelikle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş olacağız." denildi.

Açıklamanın sonunda, "Bu sıkıntılı günlerimiz elbette sona erecek. Bu zorluğun üstesinden hep beraber geleceğiz. Gün birlik olmak günü. Bu nedenle, vatandaşlarımızı duyarlı olmaya, darda kalana, zorda olana el uzatmaya, paylaşmaya, yetime ve öksüze kol-kanat germeye davet ediyorum." ifadelerini kullanıldı.

İLKHA


Diyarbakır'da 10 bin aileye aylık bin lira yardım yapılacak

Diyarbakır'da 10 bin aileye aylık bin lira yardım yapılacak

Diyarbakır'da 10 bin aileye aylık bin lira yardım yapılacak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.