Diyarbakır'da 25 kavşakta çalışmalar devam ediyor

Diyarbakır'da 25 kavşakta çalışmalar devam ediyor

Trafik yoğunluğunu azaltmak için 25 kavşakta çalışmalarını tamamlama noktasına getiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kavşaklarda trafik levha, trafik ışığı, aydınlatma, turizm levhaları ve yeşillendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla kavşakları belirlenen standartlara uygun hale getirmek ve trafik yoğunluğunu minimum seviyelere çekmek için kentin 25 farklı noktasında altyapı çalışmalarını bitirme aşamasına getiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, üstyapı çalışmalarına devam ediyor. Kavşaklarda (yolu uzatma, refüj, kavşağın genişliğini azaltma, bağlantı yollarına paralel şekilde düzenleme, asfalt serme) alt yapı çalışmalarını tamamlayan Ulaşım Daire Başkanlığı, 25 kavşakta yaya ve araç güvenliği için üst yapı çalışması başlattı.

Kavşaklara turizm levhaları yerleştirildi

Büyükşehir Belediyesi, kavşakları yeniden düzenleme çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulan alanlara trafik ışıkları yerleştirdi. Kentte ziyarette gelecek yerli yabancı turistlerin gidecekleri adresleri rahat bir şekilde bulmaları için belirlenen kavşaklara yön levhaları dikildi. Kavşak düzenleme çalışmasında ekipler, bozulan yol çizgi ve yaya geçidi çizgilerini belirgin hale getirmek için yol çizgi çalışması yürüttü. Trafik akışının sorunsuz şekilde ilerlemesi için belirlenen kavşaklara trafik uyarı levhaları dikildi.

Yeşillendirme çalışmaları devam ediyor

Ulaşım Daire Başkanlığı’nın kavşak düzenleme çalışmalarını tamamladığı alanlarda Büyükşehir Belediyesi, peyzaj çalışmaları başlattı. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, kavşakların daha estetik bir görünüme kavuşması için (mevsimlik çiçek, çim, ağaç ve çalı) yeşillendirme çalışmaları başlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.