Diyarbakır'da 40 ayrı su kaynağına 2 milyon 900 bin yavru sazan balığı bırakıldı

Diyarbakır'da 40 ayrı su kaynağına 2 milyon 900 bin yavru sazan balığı bırakıldı

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü 2023 Balıklandırma programı kapsamında 15 ilçede bulunan 40 adet göl ve gölette toplam 2 milyon 900 bin tane yavru sazan balığı bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele ve metodlara dayalı balıklandırma amacıyla "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" uyguluyor.

Proje kapsamında Diyarbakır Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından il sınırları dâhilinde bulunan, balıklandırılmasına ihtiyaç duyulan göl ve göletlerde balıklandırma çalışması yapıldı.

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesindeki Su Ürünleri Üretim İstasyonundan temin edilerek Diyarbakır'a getirilen toplam 2 milyon 900 bin adet yavru sazan balığı, 15 ilçede bulunan 40 adet göl ve gölette bırakıldı.

Su ürünleri stoklarını arttırmak amacıyla Bakanlık tarafından yürütülen balıklandırma programı kapsamında İl Müdürlüğünün her yıl ihtiyaç duyulan göl ve göletlerde balıklandırma çalışmalarına devam edeceği ifade edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.