Diyarbakır'da 478 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle yaklaşık 478 bin öğrenci 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk karnesini aldı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da bugün karne sevinci yaşandı.


Bugün itibariyle Diyarbakır genelinde bin 775 okulda 24 bin 394 öğretmen ve 478 bin 315 öğrenci eğitim-öğretime 15 gün ara verdi.

Karne günü münasebetiyle merkez Bağlar ilçesi Raif Türk İlkokulunda program düzenlendi. Karne dağıtım törenine Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ve İlçe Kaymakamı İsmail Pendik katıldı.

Programa katılan Vali Su, karnelerini dağıttığı öğrencilere hediyeler verdi.

Karne dağıtım sonrası açıklamalarda bulunan Vali Su, "Allah'a şükürler olsun güzel bir yarıyılı çocuklarımızla, öğretmenlerimizle hep birlikte tamamlamış olduk. Bugün ilimiz genelinde özel okullar da dahil olmak üzere toplamda 478 bin 315 yavrumuza karnelerini veriyoruz. Tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum. Çocuklarımızı, öğretmenlerimizi ve velileri tebrik ediyorum." dedi.

Eğitim ve öğretimin bir bütün olduğunu belirten Vali Su, "Öğretmen, veli ve öğrencilerimiz adına fiziki imkanları en güzel şekilde koordine etmek için valilik bazında tüm arkadaşlarımızla beraber gayret ediyoruz. Bu çerçevede eğitim ve öğretim yılında üstün gayret gösteren tüm öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın okullarına devam ettiği süreç içerisinde öğretmenlerini dinlediklerini ve çok güzel bilgiler elde ettiklerine inanıyorum. Velilerimizi de unutmamamız gerekiyor ki çocuklarına destek çıktılar." ifadelerini kullandı.

Vali Su, "Öğretmenlerimiz ve okul idaresiyle beraber iyi bir koordinasyon içerisinde bu yarıyılı tamamlamış olduk. Bu tatilde de anne ve babaların çocuklarla beraber dinlenmelerini sağlarken mutlaka kitap okumalarını ve başka aktiviteler yaparak tatil süresini geçirmelerini tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.