Diyarbakır'da göle dönen kavşakta araçlar mahsur kaldı

Diyarbakır'da göle dönen kavşakta araçlar mahsur kaldı

Gece yağan yağmur nedeniyle Diyarbakır'da bulunan cadde ve sokaklar ile köprülü kavşaklar göle dönerken, bazı araçlar da suda mahsur kaldı.

Dün gece bastıran ve sabaha kadar etkisini sürdüren yağmur, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Diyarbakır'da da hayatı olumsuz etkiledi. Bazı sokak ve caddeler ile köprülü kavşakların alt kısımları adeta göle döndü. Suya dönen köprülü kavşakta mahsur kalan araç ve sürücüleri, Büyükşehir Belediyesine bağlı DİSKİ ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı.

Merkez Kayapınar ilçesi Şanlıurfa Karayolu üzerinde bulunan Doğum Hastanesi Köprülü Kavşağı da aşırı yağıştan dolayı gölü andırdı. Kavşağın alt kısmı trafiğe kapatıldığından dolayı araç trafiğinde uzun kuyruklar oluştu. Sürücüler, trafikte zor anlar yaşadı. Polisin de çevrede güvenlik önlemi aldığı görülürken, Belediye ile DİSKİ ekipleri yaptıkları çalışma sonucu suda mahsur kalan 16 NGY 47 ile 72 DS 910 plakalı araç ile sürücülerini kurtardı.

Yağmur ile birlikte kayganlaşan yolda ufak tefek trafik kazalarının da meydana geldiği görülürken, herhangi bir can ve mal kaybı ise yaşanmadı.

Aracı suda mahsur kalan vatandaşlardan Zülfikar Ay, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Sabah geldik. Diğer köprülerde bir sıkıntı yaşamadık. Buraya geldik. Köprünün tam ortasına gelince araç istop etti. Bir daha çalıştıramadık. Her yerden su akıyordu. Köprüde tahliye yok ama gelen su var. İlk etapta 15-20 santimetre su vardı. Sonra giderek arttı ve şu an 1 metreye yakın su var. Aracın içi su doldu ve çekiciyi aradık. Bir tanesi çekemedi ve sonra başka bir tanesini aradık. Tam bir buçuk saat araçta mahsur kaldım. Yetkilerden isteğimiz bu mağduriyetlerimizin giderilmesi ve bu köprülerin suyu tahliye edecek şekilde hazır hale getirilmesi. Bu bu şekilde olmaz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.