Diyarbakır'da kamu binalarına HES kodu ile girilecek

Diyarbakır'da kamu binalarına HES kodu ile girilecek

Coronavirus (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, İl Hıfzısıhha Kurulunca alınan karar gereği kamu kurum ve kuruluşlarına Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasıyla giriş yapılacak.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, son günlerde artan vaka sayısını göz önüne bulundurarak Coronavirus (Covid-19) salgınına yönelik tedbirler almak üzere toplandı.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, salgının yayılımını engellemek amacıyla 7 Eylül Pazartesi gününden itibaren “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden yapılacak olan “HES” kodu sorgulaması sonucunda, uygulamanın onay verdiği vatandaşların, kamu kurum ve kuruluşlarına girişine izin verilmesi yönünde karar alındı.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği tarafından alınan kararlara yönelik yapılan açıklamada, “İlimizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde görevli personel marifetiyle 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulaması üzerinden vatandaşların HES kodlarının sorgulanması ve uygulamanın onay verdiği kişilerin kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerine izin verilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarına müracaat edecek vatandaşlarımızın sorun yaşamaması adına önceden telefon gibi cihazlar üzerinden 'Hayat Eve Sığar' (HES) uygulamasından veya telefonla SMS yoluyla HES Kodu sorgulamalarını yaparak onay verilmesi halinde müracaat etmelerinin doğru olacağıyla ilgili gerekli duyurular ve bilgilendirmeler yapılacaktır." denildi.

Açıklamada, belirtilen tedbirlerin pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlanacağı ifade edildi.

İLKHA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler