Diyarbakır’da Kur´an-ı Kerimi Güzel Okuma Ve Hafızlık Yarışması gerçekleştirildi

Diyarbakır’da Kur´an-ı Kerimi Güzel Okuma Ve Hafızlık Yarışması gerçekleştirildi

Diyarbakır’da ‘Genç Nida Erkekler Kur´an-ı Kerim’i Güzel Okuma Ve Hafızlık Yarışması’ gerçekleştirildi

Diyarbakır’da Şehit Halit Gülser Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Kayapınar İlçe Müftülüğü Konferans salonunda "Genç Nida Erkekler Kur´an-ı Kerim’i Güzel Okuma Ve Hafızlık Yarışması" gerçekleştirildi

Programa, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’ın yanı sıra; Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, Okul Müdürü Ömer Aykanat, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aslan, "Öncellikle ismiyle okulumuzu şereflendiren 15 Temmuz hain darbe gecesi şehadet şerbetini içen ve şu anda cennetten bizleri seyreden Halit Gülser’in ailesi aramızda olduğu için ben onlara böyle bir evlat yetiştirdiklerinden dolayı yürekten teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum.” dedi.

"Değerli gençler sizler, Asım’ın nesillerisiniz." diyen Aslan, "Diyarbakır’da eğitim gören 500 bine yakın öğrencimin hepsi birbirinden değerlidir. Ama İmam Hatipli olmak daha da farklıdır. Bugün ülkemizin diplomalı insanlardan daha çok iyi yetişmiş, nitelikli, güzel insanlara ihtiyaç vardır. Hangi makam ve mevkide olursanız olun; yüreğiniz insan sevgisiyle dolu, Allah’tan korkan, ahirete inanan insanlar olun. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan, halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla yetişen bir nesile ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Aslan, "Çanakkale ruhunu kaybetmediğimizi Kürt'üyle, Türk'üyle, Lazı'yla ve Çerkez'iyle 15 Temmuz hain darbe gecesinde verdiğimiz mücadeleyle bir kere daha bütün dünyaya göstermiş olduk. Değerli evlatlarım şunu sakın unutmayın ki; ırkçılık bir ideoloji değildir. Irkçılık bir fikir de değildir. Sizler de bu hastalıktan uzak iyi ve güzel insan olma gayesiyle bu memlekete hizmet edeceksiniz” şeklinde konuştu.

Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari de “İmam Hatip öğrencisi olduğunuz için kendinizi çok şanslı hissetmelisiniz. Okulunuzun kıymetini bilerek, değerlerinize sahip çıkarak ülkemize faydalı bireyler olmanız bizlerin en büyük gayesidir. Okulunuzu en iyi şekilde tamamlayarak Şehit Halit Gülser ağabeyinizin vatana hizmet bayrağını devralacaksınız.” dedi.

Konuşmaların ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi ve ÇPL bünyesindeki İmam Hatip Liselerinde öğrenim gören erkek öğrenciler arasında "Genç Nida Kur´an-ı Kerimi Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması" gerçekleştirildi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler