Diyarbakır'da kursiyerler ipek dokumacılığını detaylarıyla öğreniyor

Diyarbakır'da kursiyerler ipek dokumacılığını detaylarıyla öğreniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin açtığı ipek dokumacılığı kursundan yararlanan engelli ve dezavantajlı bireyler, mesleği tüm detaylarıyla öğreniyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarının (DİSMEK) İŞKUR bünyesinde açtığı ipek dokumacılığı mesleğini kursiyerler tüm detaylarıyla birlikte öğrenmeye çalışıyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının, kentte istihdamı artırmak ve çeşitli iş kollarına kalifiye elaman yetiştirmek için açtığı kurstan 5 engelli ve 7 (tedavi sürecinde bulunan madde bağımlıları) dezavantajlı birey faydalanıyor.

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki eğitimler hafta içi her gün 6 saat şeklinde devam ediyor. Kursiyerler, eğitimin başlangıcında ipek dokumacılığı mesleğinde kullanılan aletler ve malzemeler hakkında bilgilendiriliyor. Malzemelerin tanıtılmasının ardından öğrenciler, ipek dokumacılığında şal ipek üretmeye başlıyor.

Halk Eğitim Merkezi tarafından, alanında uzman eğitmenlerin görev yaptığı kursta öğrenciler teorik bilgiler kapsamında temel iletişim, müşteri ile ilişkiler, bilgiye ulaşma, veri toplama, iş kurma ve geliştirme, girişimci fikirler üretme, meslekteki gelişmeler ve iş güvenliği eğitimi de alıyor. Kasım ayında başlayan ipek dokumacılığı kursu 2019 Aralık’ta sona erecek.

İpek dokumacılığı kursundan yararlanan 12 kişi eğitim süresi boyunca günlük 35 lira ücret almaya hak kazanıyor. Günlük ücretlendirme dışında kursiyerlerin eğitim süresi boyunca Genel Sağlık Sigortaları da (GSS) yatırılıyor.

Kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya hak kazanacak. Ayrıca kursiyerler, mesleği öğrendikten sonra el sanatları ile ilgili küçük ve büyük işletmelerde, kendi işyerinde çalışabilecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler