Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi Haftası programı düzenlendi

​Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" temasıyla Mevlid-i Nebi Haftası etkinliği düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1-15 Ekim tarihleri arası kutlanılan Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yılki teması “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” olarak belirlendi.

İl Müftülüğü tarafından Diyarbakır Merkez Kayapınar İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas merkezi Müdürü Fatih Çakmataş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu ve Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun açılış ve selamlama konuşmalarından sonra günün anlam ve önemine ilişkin hitapta bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, İslam ümmeti olarak hayatın her yönüyle özellikle davet yolunda Peygamber Efendimizin örnek alınması gerektiğini söyledi.

Kurt, "Peygamber Efendimiz hayatının her anında bize en güzel örneği sunmuştur. O bir rehber, imam, aile reisi, baba, eş, kardeş ve evlat olmuştur. Tüm bunları yerine getirirken bize en güzel örnek olmuş. Peygamberimizin ve peygamberlerin asli görevlerinden bir tanesi de tebliğ ve irşaddır. Peygamberler insanları iyiliğe, güzelliğe, hakka ve hakikate davet etmek üzere gelmişlerdir." şeklinde konuştu.


"Peygamber Efendimiz tebliğ ve davetinde ihlas ve samimiyeti hiç bırakmamıştır"

Kurt, "Peygamberliğin bitmiş olduğu günümüzde O’nun izini süren, toplumun önünde rehberlik yapanların ve hatta her müminin insanlığa iyiliği taşıma, hakkı ve hakikati anlatma görevi vardır. Bu sebeple iyiliklerin yeryüzünde egemen olabilmesi için Peygamberimizin hayatındaki tebliğ ve davet metoduna bakmak, kuşanmak gerekir. Peygamber Efendimizin tebliğ ve davetinde O’nu muvaffak kılan en önemli hususların başında şüphesiz sağlam imana, bilgiye sahip olması ve ilme değer vermesi gelir. Efendimiz, tebliğ ve davetinde ihlas ve samimiyeti hiç bırakmamıştır. Sözün tesiri halden geçer. Hal olmadan kal insanların gönlüne ve kalbine tesir etmez. Bugün insanları iyiliğe, güzelliğe, hak ve hakikate davet etmek istiyorsak tüm güzellikler hayatımızda yaşanmalı, görünmeli ve bunun neticesinde insanların gönüllerine girmeliyiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.