Diyarbakır'da Saraykapı yaya trafiğine açıldı

Diyarbakır'da Saraykapı yaya trafiğine açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon çalışmaları dolayısıyla trafiğe kapattığı Saraykapı, yayalar için yeniden ulaşıma açıldı.

Büyükşehir Belediyesinin, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Diyarbakır Kalesi’nde “Surlar’da Diriliş” mottosuyla devam ettirdiği restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığınca Saraykapı’da acil müdahale kapsamında, yayaların geçtiği kapıda can ve mal güvenliğini tehdit eden bölümlerde onarım çalışmaları yapıldı.

Düşme tehlikesi olan taşların sağlamlaştırılması, derz yapımı ve cephe temizliği gibi müdahaleler sonrasında bariyerler kaldırılarak Saraykapı tekrar yaya trafiğine açıldı.

Yapılan çalışmalar kapsamında Saraykapı’dan itibaren dış sura Hevsel’e doğru uzanan 11 burç restorasyonu ve Amida Höyük istinat duvarları yapıldı.

Amida Höyük ve İçkale surları arasında kalan alanların kot düşürme ve çevre düzenlemeye yönelik yapılan arkeolojik kazıda toprak altında kalmış burç girişleri ve 2000 yıllık “Roma Yolu” gün yüzüne çıkarıldı.

AmidaHöyük’ün batı tarafında yapılan kazılarda ise İçkale’deki 3 burcun kapısı ortaya çıkarıldı. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler