Diyarbakır'da "taşımalı eğitim" sekteye uğradı

Diyarbakır'da "taşımalı eğitim" sekteye uğradı

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı yanlış planlama ve uygulamalar nedeniyle öğrenciler mağdur oluyor.

Diyarbakır'da okullar başladığından beri taşımalı eğitim sekteye uğramasını nedeniyle duruma tepki gösteren veliler yetkililere seslenerek sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

Diyarbakır merkez Sur ilçesine bağlı bazı mahallelerde taşımalı sistemle okullarını okuyan öğrenciler en az 358 araçla taşınması gerekirken taşınmadığı için öğrenciler eğitim öğretimlerinden mahrum bırakılıyor.

12 Eylül Pazartesi günü eğitim öğretimin başlamasına rağmen Sur ilçesindeki bazı mahallelerde daha başlayamaması velilerin duruma tepki göstermelerine neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, Sur ilçesine bağlı bazı mahallelerde 4 haftadır okullara öğrenciler taşınamadığı için eğitim öğretim yapılamıyor. En az 358 aracın taşıma yapması gereken Sur ilçesinde ilkokul, ortaokul öğrencilerinin önemli bir kısmı ve lise öğrencilerinin bir kısmı taşımalı eğitim yapılamadığı için okullarına gidemiyor.

Binlerce öğrencinin eğitim öğretimden mahrum kalması, akranlarından geri kalmaları psiko-sosyal açıdan çocukları olumsuz etkileme ve okuma isteklerini soğutma riski taşımaktadır.

Eğitim öğretimde 3 haftayı geride bırakmış, 4'ncü haftaya girmişken eğitim öğretime devam edemeyen öğrencilerin eğitim kayıplarının nasıl telafi edilecekleri ise merak konusu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün diğer bir yanlış uygulaması da "Etüt Diyarbakır Projesi" denilen ucube bir uygulama ile Destekleme ve Yetiştirme Kursları, belirli merkezlerdeki okullarda açılmasına izin verilmekte diğer geri kalan okullarda ise özellikle liselerde DYK kurslarının açılmasına izin verilmemektedir. Evi, kurs merkezi olarak belirlenen okullara uzak olan öğrenciler bu kurslara maddi imkansızlıklar yüzünden katılamamaktadır. Öğretmen ve velilerin tüm itirazlarına rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu yanlış uygulamada hala ısrar etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.