Diyarbakır'da üretim yapan işyerleri şehir dışına taşınacak

Diyarbakır'da üretim yapan işyerleri şehir dışına taşınacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, şehir içinde, uygun olmayan şartlarda üretim yapan bütün iş kollarındaki faaliyetleri şehir dışına taşıyacaklarını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, şehir içinde, uygun olmayan şartlarda üretim yapan bütün bu iş kollarındaki faaliyetleri, hukuki süreçleri tamamlayıp şehrin dışında, çağdaş, modern, sağlıklı, alt ve üst yapısı tamamlanmış alanlara taşımaya başlayacaklarını belirtti.

İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanının görevden alınarak yerine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun görevlendirilmesi dolayısıyla destek ziyaretleri sürüyor.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (DESOB) Alican Ebedinoğlu, 17 ilçe başkanları ile esnaflar Güzeloğlu'nu ziyaret etti. 

Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda oda başkanları ve esnaflarla bir araya gelen Güzeloğlu, Diyarbakır esnafına yönelik projelerini açıkladı.

Esnafın huzuru, kazancı toplumun huzuru ve kazancı olduğunu söyleyen Güzeloğlu, "Bu düsturla meseleye bakıyoruz ve esnafın tüm dertleriyle dertleniyoruz. Sıkıntılarını çözmek için çok yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Tabi ki önümüzde uzun bir yolculuk ve çözülmesi gereken konularımız var. Esnafımızın önünü açacak, kazancını arttıracak, esnaf sayısını çoğaltacak bütün projelerde sizinle birlikteyiz." dedi.

Belediyede bağımsız daire başkanlığı kurulacak

Esnafın ekonomik faaliyetlerinde gerek merkezi hükümet ve gerekse yerel yönetimden beklediklerini artık çok hızlı bir şekilde hayata geçireceklerini belirten Güzeloğlu, "Büyükşehir Belediyesinde bugünden itibaren bağımsız bir daire başkanlığını sadece esnafa dönük alanlarda faaliyet etmek ve destek olmak üzere hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu, "Şehir içinde sıkışmış, tıkanmış, uygun olmayan şartlarda üretim yapması, bu faaliyetini olumsuz koşullarda devam etmesi hem esnafımız hem de şehirdeki altyapı için önemli bir konudur. Bu talep zaten alınmıştı ve başlayan bir çalışmamız vardı. Diyarbakır'da Belediye Başkanlığı yetkisiyle buluşunca 1/5000 planları onaylananın 1/1000'lik onaylama sürecini hızlandırıyoruz. Şehir içinde, uygun olmayan şartlarda üretim yapan bütün bu iş kollarındaki faaliyetleri en kısa zamanda diğer hukuki süreçleri tamamlayıp 2 bin 500'lük ilk etapta şehrin dışında, çağdaş, modern, sağlıklı, alt ve üst yapısı tamamlanmış alanlara taşımaya başlıyoruz." şeklinde konuştu.

Güzeloğlu, oda başkanları ve esnafın kendisini ziyaret ederek vermiş oldukları destekten ötürü teşekkür etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.