Diyarbakır'da yardım adı altında kadınlara "CHP üyelik formunun doldurtulduğu" iddiası

Diyarbakır'da yardım adı altında kadınlara "CHP üyelik formunun doldurtulduğu" iddiası

​Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, sahibinin CHP il yönetiminden olduğu bir düğün salonunda,özellikle okuma yazma bilmeyen kadınlara "gıda yardımı" adı altında CHP üyelik formunun doldurtulduğu belirtildi.

Bağlar'ın Bağcılar Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda kentteki ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapıldığı iddiasıyla gelen vatandaşlara "CHP üyelik formunun doldurtulduğu" iddia edildi.

Söz konusu düğün salonuna son birkaç gündür birçok kadının geldiği, durumu fark eden bazı kadınların ise formu doldurmadan buradan ayrıldığı belirtildi.

İLKHA'ya ulaşan bazı kadınlar, gıda yardımı için kayıt alındığı söylentileri üzerine düğün salonuna geldiklerini ancak farklı bir durum ile karşılaştıklarını söylediler.

Okuma yazma bilmeyen kadınlara form doldurtuluyor

Kadınlar, düğün salonuna erkeklerin girmesine izin verilmediğine dikkat çekerek özellikle okuma yazma bilmeyen kadınların bu durumu aleyhlerinde kullanılarak önlerine "yardım kaydı" adı altında CHP üyelik formunun konulduğunu belirttiler.

Okuma yazması olmayan kadınların, formdan habersiz kimlik fotokopilerini verdiklerini ve imza attıklarını söyleyen kadınlar, yardımın ne zaman yapılacağının sorulması üzerine salondaki görevlilerin "ramazan ayında dağıtılacağını" söylediklerini aktardılar.

Kadınlar, okur yazar olmayanların önüne konulan formun salondaki görevliler tarafından doldurulduğunu ifade ettiler.

CHP yönetimi iddiayı ortaya atanları "art niyetlikle" itham etti

İddialara ilişkin İLKHA'nın görüştüğü CHP Basından Sorumlu Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Yunus Öztekin, iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu ve "art niyet" taşıdığını ileri sürdü.

Öztekin, söz konusu düğün salonu sahibinin CHP İl Başkanlığı Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mahmut Aziz Usal olduğunu söyledi.

Düğün salonunda CHP üyeliği yapıldığı iddiaları üzerine görüştüğü Usal'ın, kendisine "üyelik formunun doldurtulduğu iddiaları üzerine yardımları durdurduğunu" aktaran Öztekin, "Zaten kendisi bu yardımları yıllardır yapıyor. Bu yardımları bizim adımız altında da değil, partili olmasına rağmen kendi adına dağıtıyor." dedi.

İddiaları ortaya atanları "art niyetlikle" itham eden Öztekin, "üyeliklerin tamamını partide yaptıklarını" ileri sürdü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler