Diyarbakır’da yaz Kur'an kursları kapanış programı düzenlendi

Diyarbakır’da yaz Kur'an kursları kapanış programı düzenlendi

​Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından "2022 Yılı Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı" Silvan İlçesinde gerçekleştirildi.

Silvan İlçe Müftülüğü tarafından bir düğün salonunda binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen 2022 Yaz Kur’an kursları kapanış programı Selahaddin-i Eyyubi Kur'an kursu öğrencilerinden Süheyl Yaman'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlçe Müftüsü Sabri Erçek'in açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin katılımcılara hitapta bulunan Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, bu yıl, Diyarbakır genelinde bin 939 Camii, 857 Kur’an Kursu olmak üzere toplamda 2 bin 796 mekânda 56 bin 818 kız ve erkek öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Yaz Kur’an kurslarında çocuklara dolu dolu bir eğitim verdiklerini kaydeden İmamoğlu, "Kur’an öğrenme gayretinin ne kadar önemli olduğunun bilincinde, anne-babalarını sevindirme gayretinde olan çocuklarımız yaz dönemini verimli bir şekilde geçirdiler. Kur’an öğrenen, dini bilgilerle yoğrulan yavrularımıza kimi zaman sıcaktan yorulduklarında onları havuzlarda yüzerek eğlendirdik kimi zaman da futbol oynatarak bedensel gelişimlerine destek olacak etkinlikler düzenledik. Sosyal alanlarda çocuklarımızla piknikler yaparak hem kaynaşmalarını hem de psikolojik gelişimlerini destekledik." dedi.

"Çocuklarımız ve gençlerimizin yıl boyu camiye devam etmelerini tavsiye ediyoruz"

Çocukların yaz tatilini daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak için çeşitli etkinlik yaptıklarını ifade eden İmamoğlu, "İl Müftülüğümüz ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 'Nasreddin Hoca Diyarbakır’da' etkinlikleri düzenleyerek çocukların cami atmosferinde bir araya gelmesini sağladık. Çocuklarımızın ve gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirmeleri hususunda bu ve benzeri aktiviteler düzenledik. Dönem sonunda çocuklarımızın öğrendiklerini pekiştirmesi için 'Yaz Kur’an Kursu Dini Bilgiler Yarışması' düzenleyip dereceye giren çocuklarımızı çeşitli hediyelerle taltif ettik." ifadelerini kullandı.

Kur’an eğitiminin sadece yaz aylarıyla sınırlı olmadığının altını çizen İmamoğlu, velilere çağrıda bulunarak şunları söyledi:

"Bayanlarımıza ihtiyaç odaklı kurslarımız, gençlere yönelik cami dersleri ve çocuklarımız için de 4-6 yaş Kur’an kurslarımız mevcuttur. Çocuklarımızın yaz kurslarında öğrendiklerini unutmamaları için velilerimize büyük iş düşmektedir. Onlardan beklentimiz, nasıl ki çocuklarının okul derslerini takip ediyorsa Kur'an-ı Kerim derslerini de takip etmeli ve öğreticilerimizle iletişim halinde olmalıdırlar. Dolayısıyla velilerimizin desteğiyle çocuklarımız ve gençlerimizin yıl boyu camiye devam etmelerini tavsiye ediyoruz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler