Diyarbakır'da yetimler yararına ilahi dinletisi düzenlendi

Diyarbakır'da yetimler yararına ilahi dinletisi düzenlendi

Diyarbakır'da geliri yetim ve öksüz çocuklara verilmek üzere ilahi dinletisi düzenlendi.

Kayapınar İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayapınar Şubesi tarafından "Yetimler Yararına İlahi Dinletisi Programı" gerçekleştirildi.

Kayapınar İlçe Müftülüğünün konferans salonunda düzenlenen etkinlikten elde edilen gelirler, Diyarbakır genelinde yaşayan yetim ve öksüz çocuklar için harcanacak.

Programda katılımcılara hitap eden Kayapınar İlçe Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, durumu ne olursa olsun insanların imtihanlara karşı şükretmesi gerektiğini söyledi.

Şık, "Değerli kardeşlerim! Zannetmeyiniz ki acınacak haldesiniz, siz bize muhtaçsınız. Bütün yüreğimle söylüyorum, biz sizlere muhtacız. Toplum olarak sizlere muhtacız. Niçin? Çünkü sizler, her şeyden önce Hazreti Resulullah'ı hatırlatıyorsunuz. Merhameti celbeden, adeta merhametin cazibe merkezisiniz. Dolayısıyla siz nerede olursanız merhamet ve şefkat oraya doğru akıyor." dedi.

"Yüreğinizden çıkan dualara muhtacız"

Yetim ve öksüzlerin, insanlığın sigortası olduklarını dile getiren Şık, şunları söyledi: "Sizlerin bulunduğu yere Allah'ın izniyle rabbimizin azabı, gazabı gelmez. Allah'ın izniyle yetimle el ele, kucak kucağa, omuz omuza olunan bir memlekette istendiği kadar oyun oynansın, fitne ve fesat tohumları ekilmiş olsun hiçbir şekilde bu toplumun beli bükülmeyecektir. Yine hadisten ilham alarak söylüyorum. Sizler dua ettiğiniz zaman Allah'a ulaşması önünde herhangi bir engel yoktur. Onun için bizler, sizin yüreğinizden çıkan dualarınıza muhtacız. Ne olur dua edin. Toplumun selameti, mağfireti ve kurtuluşu için dua edin. Çünkü sizin duanız bambaşka bir tesir bırakacaktır."

Ses sanatçısı Yusuf Didar'ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden programın sonunda katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

Programa; Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, il müftü yardımcıları, Şık, ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve yetim aileleri katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.