Diyarbakır’da zamansız ve mekansız kitap okuma etkinliği foto

Diyarbakır’da zamansız ve mekansız kitap okuma etkinliği foto

​Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır'da farkındalık oluşturmak için meydanda kitap okuma etkinliği düzenledi.

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından, farkındalık oluşturmak için "Zamansız ve Mekansız Kitap Okuma" etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında, Cuma namazı sonrası Sur ilçesi tarihi İçkale’de bulunan Hz. Süleyman Camii’nin yanında toplanan ortaokul öğrencileri, yanlarında getirdikleri kitapları okudu.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, amaçlarının, Rabbini bilen ve tanıyan bir gençlik yetiştirmek olduğunu söyledi.

Ergin, "Bugün ‘Zamansız ve Mekansız’ okumalar diyoruz. Çünkü ilahi emir, tüm zamanlara ve tüm mekânlaradır. Zamansız ve Mekansız’ okumalar diyoruz. Çünkü okumak her zamanın ve mekânın kapılarını açan görünmez tılsımdır. ‘Zamansız ve Mekânsız Okumalar’ diyoruz. Çünkü okuyan bir genç, yeni bir dünyanın başlangıç kıvılcımıdır." dedi.

Hedeflerinin, sorumluluklarının farkında olacak bir nesli yetiştirmek olduğunu dile getiren Ergin, düzenledikleri ‘Zamansız ve Mekansız Okumalar’ etkinliğinin hedef ve gayelerini şöyle dile getirdi:

" Hedefimiz; iyiyi kötüden doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan ve adaleti zulümden ayırt edebilen, kendine, topluma, çevreye ve Rabbine karşı sorumluluklarının farkında olan, bir genç yetiştirmektir. Tarihini bilen, yaşadığı zamanın künhüne (içözüne) varan ve gelecek tasavvuru yapabilen, yeryüzünde kalmak üzere değil, beklemek üzere bulunduğunu hisseden, can taşıyan, bütün varlıklara karşı merhamet hissiyle, eşyaya karşı estetik kaygısıyla, çevreye karşı koruma duygusuyla yaklaşabilen gençlik yetiştirmektir. Hedefimiz; yıldızları, ayı, güneşi, dağları, ovaları, denizleri, nehirleri, toplumu, şehirleri, insanı, kitabı künhüne vararak okuyabilen gençlik yetiştirmektir. Hedefimiz; en küçüğünden en büyüğüne yaptığı her şeyi en güzel şekilde neticelendirmek üzere ciddiye alan, büyük ideallerin peşinden koşarken ayrıntılara takılıp kalmayan ve ayrıntıları ıskalayıp da estetikten, zarafetten, saygıdan yoksun tutumları sergilemeyen, gençlik yetiştirmektir. Hedefimiz; görünüşte bir iyiliğin kalpte âlemlerin Rabbinin hoşnutluğunu kazanmaya yönelik olmadığında gösterişten öteye bir anlam ifade etmediğini idrak eden, gençlik yetiştirmektir. Hedefimiz; yaşamın tüm alanlarında bütün söz ve davranışlarında sadece ve sadece alemlerin Rabbinin hoşnutluğunu arayan bir gençlik yetiştirmektir. ‘Zamansız ve Mekansız Okumalar’ın gayesi budur."

İLKHA

















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.