Diyarbakır'daki Kurumlardan "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" mesajları

Diyarbakır'daki Kurumlardan "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" mesajları

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve merkez Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu birer mesaj yayımladı.

Gazeteciliğin doğru ve tarafsız habere ulaşma ve kamuoyuna ulaştırma açısından önemli bir meslek kolu olduğuna dikkat çekilen mesajlarda, gazetecilerin bu anlamda önemli bir misyon ve sorumluluk üstlendiğine vurgu yapıldı.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu

Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu tarafından yayımlanan mesajda, "Ülkemizde, 4 Ocak 1961 tarihinde kabul edilen ve gazetecilere bazı yasal güvenceler sağlayan kanunun ardından, 10 Ocak günü 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlanmaya başlanmış, habercilik görevinin farkındalık vesilesi olagelmiştir." denildi.

Doğru ve hızlı iletişim imkânlarının olmadığı günlerden, teknolojinin hızla geliştiği bugünlere kadar gazetecilerin her an ve her yerde büyük bir özveri ile doğru ve tarafsız habere ulaşmak ve kamuoyuna ulaştırmak için emek verdiğini belirten Karaloğlu, "Milletimizin eli, gözü, kulağı olabilmek için zaman mefhumu gözetmeksizin gece gündüz çalışmaktadır. Gazetecilerin tarihe not düştüğü önemli bir toplumsal hafızaya sahiptir. Şüphesiz bu hafıza, şehrimiz ve insanımız için önemli bir mirastır. Bugün bizler, hep beraber, bu mirastan ilham alarak hizmet üretme, şehrimizin ve insanımızın yarınlarını inşa etme gayreti içerisindeyiz." ifadelerine yer verdi.

"Hizmetlerin kamuoyuna duyurulması ve anlaşılmasında gazetecilerimizin çok büyük katkıları var"

Karaloğlu, "Bu manada, şehrimizin gelişmesi, kalkınması ve vatandaşımızın refahının artması için ürettiğimiz proje ve hizmetlerin kamuoyuna duyurulması ve doğru anlaşılması noktasında, bizlerle birlikte çalışan, gece gündüz emek veren gazetecilerimizin de çok büyük katkıları ve rolleri var." diye belirtti.

Yayımladığı mesajda Diyarbakır'da yapılan çalışmalarda doğru ve tarafsız haberlerle katkı sağlayan gazetecilere teşekkürlerini ileten Karaloğlu, "Bu zor görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun." dedi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bir mesaj paylaşan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ise kamuoyunu doğru bilgilendirmeyi ilke edinen, memleketin yararını gözeten basın emekçilerinin mücadelesini saygıdeğer bulduklarını ifade etti.

"Farklılıkların olması bizi bir arada tutan en önemli güçtür"

Gazeteciliğin aynı zamanda kamu görevi olduğunu, gazetecilerin bu anlamda önemli bir misyon ve sorumluluk üstlendiğinin altını çizen Beyoğlu, doğru bilgi paylaşımını içeren haber, yorum ve içerikleri değerli bulduklarını söyledi.

Eksiklikleri dile getiren, yol gösterici yayınların topluma karşı sorumlu olan kurum ve idarecilerin de yararına olduğunu anlatan Beyoğlu, "Basın emekçilerinin ne kadar zor şartlarda emek sarf ederek fedakârca hizmet ettiklerini biliyoruz. Gerek bizler ve gerekse toplumumuz kendilerine minnet borçludur. Tabi ki eksiklikleri ve yanlışları dile getirecekler. Farklılıkların olması bizi bir arada tutan en önemli güçtür. Yalan ve iftira içermeyen, algı ve provokatif amaç taşımayan her haber değerlidir." dedi.

Beyoğlu, "Görevimiz gereği günlük yaşamda defalarca karşılaştığımız, kimi zaman beraber mesai yaptığımız, belediyemizin hizmetlerini kamuoyu ile paylaşarak aziz milletimizin gözü ve kulağı olan kıymetli basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler