Diyarbakır'ın Fethi’nin 1383'üncü yıl dönümü kutlanacak

Diyarbakır'ın Fethi’nin 1383'üncü yıl dönümü kutlanacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır'ın Fethi’nin 1383’üncü yıl dönümünü dolayısıyla hazırladığı etkinlik takvimi ile vatandaşlar Fetih Haftası’nı coşkuyla kutlayacak.

23 Mayıs itibariyle "Fethin Yolu" mottosuyla başlayacak olan Fetih kutlamaları "Fethin Yolu Diyarbakır’ın Yolu", "Diyarbakır’ın Yolu İyaz bin Ganm (r.a.) Yolu", "Diyarbakır’ın Yolu Halid bin Velid (r.a.) Yolu", "Diyarbakır’ın Yolu Hz. Süleyman (r.a.) Yolu", "Diyarbakır’ın Yolu Hz. Ömer (r.a.) Yolu", "Diyarbakır’ın Yolu Selahaddin Eyyubi (r.a.) Yolu", "Diyarbakır’ın Yolu Kılıçarslan’ın (r.a.) Yolu" sloganları ile kutlanacak.

Fetih Haftası etkinliklerinde sergi, konser, sempozyum, fotoğraf sergisi ve yarışma programları yer alacak.

Fetih Haftası ve Uyanış Günü etkinlikleri, 23 Mayıs’ta "Kent Müzesi Fetih Duvarı" açılışı başlayacak ve 28 Mayıs’ta Lice Ashab-ı Kehf Mağarası’nda düzenlenecek programla sona erecek.

Vatandaşlar, Fetih Haftası’nda Özden Aydın'ın 2016 yılında başlayıp 2018 yılında tamamladığı ve Esma’ül Hüsna’nın 99 ismini ebru sanatıyla yorumladığı "Küll Esmaül Hüsna" sergisini, 24 Mayıs 30 Temmuz 2022 tarihleri arasında Keçi Burcu’nda, gezebilecek.

İnci Dakikaları (Sezai Karakoç) sergisi ise 25 Mayıs 30 Haziran 2022 tarihleri arasında Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilere açık olacak.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Gezici Otobüs Yenişehir, Bağlar, Kayapınar ve Sur olmak üzere her gün farklı bir merkez ilçede dinleyiciyle buluşacak.

Sezai Karakoç Sempozyumu düzenlenecek

Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Cihannüma Dayanışma ve İş birliği Derneği, Dicle Üniversitesi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliğiyle 26-28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek sempozyumda, şair, yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç birçok yönü ile konuşularak memleketinde anılacak.

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi'nde 26 Mayıs saat 09.30'da açılış programıyla başlayacak sempozyuma, yurt içi ve dışından yaklaşık 60 üniversiteden katılım sağlanacak.

3 gün sürecek sempozyumda 7 salonda 40 eş zamanlı bilimsel oturumla, Karakoç'un şiiri, sanatı ve düşünce dünyası ele alınacak.

Yürüyüş düzenlenecek

27 Mayıs’ta Saat: 03.00-05.00’da Fetih Camii’den Hz. Süleyman Camii’ne yürüyüş ve ardından İçkale Sahabe Kabirleri Yanı’nda dualar edilecek.

Fetih Haftası Uyanış Günü etkinlikleri sona erecek

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların daha rahat ziyaret edebilmeleri için geçen sene yeniden düzenlediği Ashab-ı Kehf Mağarası’nda Fetih Haftası’nın son gününde"Ashab-ı Kehf Uyanış Günü" etkinlikleri düzenleyecek.

28 Mayıs’ta Ashab-ı Kehf kutlamalarında Lice ilçesi Duru Mahallesi’nde vatandaşlara gün boyu tasavvuf müziğinden seçkin eserler dinletecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler