Diyarbakırlı ayakkabı tamircileri sitemli: İş çok ama kazanç yok

Diyarbakırlı ayakkabı tamircileri sitemli: İş çok ama kazanç yok

Toplumda alım gücünün düşmesiyle beraber tüketiciler eskilerini değerlendirme yoluna giderken Diyarbakırlı ayakkabı tamircileri işlerinin yoğunlaştığını fakat eski kazancı elde edemediklerini dile getirdi.

Ayakkabı sektöründe gün geçtikçe artan fiyatlar karşısında tüketiciler mevcut ayakkabılarını değerlendirme, eskileri yenileme uğraşı içerisine girdi.

Değişen tüketim anlayışı karşısında tamircilerde artan yoğunluk, ustalara adeta nefes oldu.

Gelinen süreci değerlendiren Sur esnafından 47 yıllık ayakkabı ustası İbrahim Bozkurt, tamirde kullanılan malzemelerin fiyatlarında artış yaşandığını belirterek iş yoğunluğu yaşansa da ciddi bir kazanç elde edemediklerinin altını çizdi.

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde 6 yaşından bu yana ayakkabı tamirciliği işi ile uğraşan 53 yaşındaki usta Bozkurt, "Bundan 20-30 yıl önce işlerimiz daha iyiydi, daha güzel kazanıyorduk. Şu an her şey pahalı olmuş. Vatandaş ayakkabı alamadığından tamire geliyor ama kullandığımız malzemeler de pahalanmış." dedi.

"Malzeme fiyatları artmış olmasaydı iyiydi, güzel kazanırdık"

Bozkurt, "Bizler haklı olduğumuz gibi vatandaşta duruma itiraz ediyor. Kimileri fiyatlardan dolayı ayakkabısını tamir ettirmezken kimisi yaptırmak mecburiyetinde kalıyor. Yani anlayacağınız bize faydası olmadı. Malzeme fiyatları artmış olmasaydı iyiydi, güzel kazanırdık." ifadelerini kullandı.

Daha önce az çeşitten bol kazanç elde ederken şimdi çeşitleri arttırmalarına rağmen eski günleri göremediklerini dile getiren Bozkurt, şunları söyledi:

"Daha önce ayakkabı fiyatları düşüktü, kimse tamire gelmezdi. Vatandaş ayakkabıyı 3-5 ay giyer sonrasında gider yerine yenisini alırdı ama şimdi öyle değil, fakirinden zenginine herkes tamire geliyor. Önceleri güzel kazanıyorduk. Hatta gelirimiz bir memurun durumundan daha iyiydi. O zaman bir topuk-bir çivi çakarken şimdi kemer, cüzdan, malzeme, istenen her şeyi satıyorum ama eski kazanç yok." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler