Diyarbakırlı çocuklar tek ağızdan “Hayat Namazla Güzeldir” dedi

​Kur’an Nesli Platformu tarafından düzenlenen “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğine katılan çocuklar, aldıkları eğitim ve program alanındaki atmosfer karşısında etkilendiklerini belirterek ibadi hassasiyetlerinin arttığına dikkat çekti.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Hazreti Süleyman yerleşkesinde Kur’an Nesli Platformu tarafından “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğinin final programı düzenlendi. Düzenlenen final programına katılan çocuklar, namaza başlamanın sevincini yaşarken böyle bir imkânı kendilerine hazırlayan hocalarına ve Kur’an Nesli Platformu’na teşekkürlerini iletti.


Aldıkları eğitim süresince gerek namaz gerek oruç ve gerekse diğer ibadi alanlarda birçok şeyi daha mükemmel şekilde öğrendiklerini ifade eden çocuklardan Muhammed Aytaç Gümüş, “Ben camiye gittim, orada abdest almayı ve namaz kılmayı öğrendiğim. İnşallah bundan sonra namazlarım çok güzel olacak. Hayat Namazla Güzel.” dedi.


Muhammed Aytaç Gümüş

Kur’an Nesli Platformunun vermiş olduğu eğitimde Kur’an’ı, duaları, namazı, Allah’ı ve Peygamberleri öğrendiğini dile getiren Mustafa Elfidan, “Bu eğitimlerin devamlı olmasını isterim. Önceden namazı kılmaz, Kur’an’ı okumazdım ama şimdi bunlara özen gösteriyorum. Kur’an Nesli Platformuna bu etkinlikte bizi ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Mustafa Elfidan

“Bu eğitimler camiyi sevmemi ve namazlarıma özen göstermemi sağladı”

Kur’an Nesli Platformunun bu eğitimleri devam ettirmesini isteğini belirten Abdulsamet Yaprak, “Eskiden namazları aksatıyordum, görmüş olduğumuz eğitimden sonra elhamdülillah namazın önemini anladım ve aksatmamaya özen göstermeye başladım.” şeklinde konuştu.


Abdulsamet Yaprak

Programa katılan çocuklardan Hamza İpek, Kur’an Nesli Platformunun vermiş olduğu eğitim programında Kur’an okumayı, namaz kılmayı, anne ve babaya saygı göstermeyi öğrendiğini belirtirken Peygamber Efendimizin Sallallahu Aleyhivesellem “Namaz dinin direği, cennetin anahtarıdır” sözüne binaen namaz kılmadan cennete gidemeyiz diyen Yusuf Eren Kaplan, “Bu eğitimler camiyi sevmemi, namazlarıma özen göstermemi ve daha yardımsever olmamı sağladı. Kuran Nesli Platformunun düzenlediği bu eğitimlerin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü çocuklara; Allah’ın, Kur’an’ın ve namazın sevdirilmesi lazım.” diye belirtti.


Yusuf Eren Kaplan

“Herkes küçük yaşta namazı öğrenmeli, çünkü hayat namazla güzel”

Bu eğitimleri düzenleyen Kur’an Nesli Platformuna teşekkürlerini ileten Süleyman Berkan, “Görmüş olduğumuz eğitimlerde namaz kılmayı oruç tutmayı öğrendik. Bu eğitimler devam etmeli çünkü bize çok katkısı oluyor.” dedi.


Süleyman Berkan

“Namaz cennetin anahtarıdır” hadisini hatırlatarak namazın önemine vurgu yapan Nidanur Zelal Yılmaz, “Bu etkinlikten önce namaz eğitimi aldım ve burada olduğum için çok mutluyum. Herkes küçük yaşta namazı öğrenmeli, çünkü hayat namazla güzeldir.” diye belirtti.


Nidanur Zelal Yılmaz

Nursima Tetik ise “Bu eğitimlerde imanın ve İslam’ın şartlarını, Kur’an okumayı, namaz kılmayı öğrendik. Eğer namaz kılarsak Rabbimiz bizi sever ve cennete gireriz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.