Diyarbakırlılar: Gaflet uykusundan uyanma vakti geldi

Diyarbakırlılar: Gaflet uykusundan uyanma vakti geldi

İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde Diyarbakır'da dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı programı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen şehirler başta olmak üzere birçok ilde İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı programı düzenlendi.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi 15 Temmuz Şehitler Parkında düzenlenen dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı programı başta İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı yöneticileri olmak üzere birçok STK temsilcisi ve Diyarbakırlılar katıldı.

Programa katılan Diyarbakırlılar, başa gelebilecek her musibet halinde dahi şükredilmesi ve yapılan iyiliklerin devam ettirilmesi gerektiğini belirterek bela ve musibetler karşısında toplumun artık uyanması gerektiğine vurgu yaptı.

3-001.png

Hacı Muhammet Nezir

"Başımıza ne musibet gelirse gelsin iyilik yapmamız lazım"

Başımıza gelenlerin Allah'ın bir musibeti olduğunu dile getiren Hacı Muhammet Nezir, "Allah; bize sabır, vefat edenlere rahmet, geride kalanlara sabırlar versin. Bu Allah'ın bize bir musibetidir, Allah bunu bize bildiriyor, sabretmemiz gerekir. Allah bizi de onları da affeder inşallah. Allah bu etkinliği düzenleyenlerden razı olsun, mükafatlarını alırlar İnşallah." diye konuştu.

2-001.png

Mehmet Ayyıldız

Bu yaşına kadar felaketin bu kadar şiddetlisini görmediğini belirten Mehmet Ayyıldız, "Yaşım 82 ben daha bu yaşıma kadar böyle bir şey görmedim. Daha büyük şeylerde görecekmişiz. Biz layığız demek ki başımıza bu musibetler geliyor. Layık olmasaydık Allah bu musibetleri başımıza vermezdi. Bir ay önce umreden geldim. Allah bize selamet versin. Başımıza ne musibet gelirse gelsin namazımızı kılıp iyilik yapmalıyız. Bunun dışında ne yapabiliriz." şeklinde konuştu.

1-001.png

Hüseyin Adıyaman

"Milletin de artık uyanması lazım"

Müslümanların üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Hüseyin Adıyaman ise şunları söyledi:

"İnsanımız tövbe etmeyi unuttu, tövbe etmeyince Allah bu musibeti verdi. Artık yağmur-kar yağmıyor, bereket kalmadı. İnsanların artık kendine gelmesi, uyanması lazım. Alemlerin Rabbi 2 saniye de bütün dünyayı salladı, insanları yok etti. Bunlar iyi günlerimiz, korkarım ki bundan daha beter musibetler gelecek başımıza. Müslüman olarak üzerimize düşeni yapıyor, yardımlarımızı desteğimizi elimizden geldiği kadar veriyoruz. Milletin de artık uyanması lazım." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.