Doğu Karadeniz’de Siyer Sınavı heyecanı

Doğu Karadeniz’de Siyer Sınavı heyecanı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye geneli "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Umre ödüllü Siyer Sınavına Doğu Karadeniz illerinde büyük bir teveccüh gözlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temasıyla geleneksel olarak her yıl düzenlenen Umre ve bin bir çeşit ödüllü Siyer Sınavı Doğu Karadeniz illerinde de yoğun katılım ile gerçekleşti.

Doğu Karadeniz’de 5 il merkezi, 16 ilçe ve 2 beldede olmak üzere 23 noktada yapılan sınava  yaklaşık 5 bin kişi başvurdu.

Sabahın erken saatlerinde anne ve babaları ile birlikte sınavın yapılacağı okullara gelen ilk ve ortaokul öğrencileri renkli görüntüler oluşturdu.

Saatler 10.30’u göstermesiyle birlikte sınava girecek kişiler salonlara alınmaya başladı. Saat 11.00’da başlayan sınav, 4 kategoride gerçekleşti.

Trabzon

Trabzon’da düzenlenen Siyer Sınavı Merkez, Akçaabat, Yomra, Ortahisar, Vakfıkebir, Tonya, Araklı ve Of ilçelerinde olmak üzere toplamda 8 ayrı noktada gerçekleşti. Trabzon’daki sınava yaklaşık olarak bin kişi katılım gösterdi.

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Trabzon İl Koordinatörü Rıdvan Yıldırım, sınava katılımın beklenenin üzerinde olduğunu kaydetti. Yıldırım, devamında şu ifadelere yer verdi: "Bu sınava katılanların velilerinden olumlu yönde telefonlar aldık. Organizasyonu yapanlara teşekkür ettiler. ‘Bu sınav çocuklarımızın peygamberle tanışmasına vesile oldu.’ Şeklinde güzel tepkiler aldık. En güzel taraf ise herkesin bu sınavın kaybedeni olmayan bir sınav olduğunu belirtmesiydi."

Bayburt

Bayburt’un Merkez ilçesinde yapılan sınava 150 kişi katıldı. Sınava ilişkin konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Bayburt İl Koordinatörü Furkan Dağ, sınavın hayırlara vesile olmasını temenni ederek, "Bizler biliyoruz ki Efendimiz ahlakıyla bize örnektir. Biz de bu örneği insanlara ulaştırma amacındayız. Bizim yegâne liderimiz odur." ifadelerine yer verdi.

Rize

Rize’de düzenlenen Siyer Sınavına 400 kişi başvurdu. Rize’nin merkez ilçesinde yapılan sınava bazı noktalarda izin verilmemesine rağmen 257 kişi katılım gösterdi. Sınava katılan yarışmacıların duygularını aktaran Peygamber Sevdalıları Vakfı İl Koordinatörü Lütfü Tekin, "Bu sınav bizim için bir bilgi imtihanıdır. Peygamberimizin hayatını öğrenmek için sınava girdik. Peygambere duyulan sevgi ve heyecan herkeste görüldü." şeklinde konuştu.

Ordu

Ordu’da ilk kez düzenlenen sınav; Merkez, Fatsa, Ünye ve Mesudiye ilçelerinde olmak üzere 4 farklı merkezde gerçekleşti. Yapılan sınava 232 kişi katıldı.

Sınava dair bilgi veren Peygamber Sevdalıları Vakfı İl Koordinatörü Mehmet Can Mikyas, "Bütün zorluklara sınavımızı 4 merkezde gerçekleştirdik. Ordu’da ilk defa yapılmasına katılım iyi oldu. İnşallah önümüzdeki yıllarda da daha güzel bir şekilde deva eder diye temenni ediyorum." dedi.

Giresun

Peygamber Sevdalıları Vakfı Giresun İl Koordinatörü Zeynep Karakılıç, Siyer Sınavı'nın sadece Bulancak ilçesinde yapıldığını aktardı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.